Ψήφος αποδήμων: Ο Ρωμανός (ΝΔ) εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ταξική επιλογή -«Προτείνει να βαρύνει περισσότερο η ψήφος των πλουσίων»

Ψήφος αποδήμων: Ο Ρωμανός (ΝΔ) εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ταξική επιλογή -«Προτείνει να βαρύνει περισσότερο η ψήφος των πλουσίων»

Για ταξική μεροληψία κατηγορεί ο διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του στην ψήφο των ομογενών.

Οπως έγραψε στο Twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα ακυρώνει πλήρως την αρμόδια Τομεάρχη του για τον Απ. Ελληνισμό, προτείνει το εξής παράδοξο και ταξικά μεροληπτικό: Η ψήφος του πλούσιου εκλογέα που έχει τα χρήματα να ταξιδέψει στην Ελλάδα να έχει πολλαπλάσια βαρύτητα από αυτήν του φτωχού. #ψηφος_αποδημων»

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έφερε στη Βουλή απόψε το σχέδιο νόμου με το οποίο αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην ψήφο των ομογενών και μόνο κριτήριο είναι να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Οπως εξήγησε -και δεδομένου ότι απαιτούνται 200 ψήφοι για να εγκριθεί και να ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση-, η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικές δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία ως τομεάρχης για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και πρόσθεσε ότι αν το κόμμα της επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας θα τους καταργήσει. Μετά τον αιφνιδιασμό, η Κουμουνδούρου αποφάσισε να αρνηθεί να συναινέσει και δήλωσε ότι θα καταθέσει δική της τροπολογία -με την υπογραφή μάλιστα της ίδιας της βουλευτού του, Θ. Τζάκρη.

https://twitter.com/NickRomanos/status/1381656630455119879


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS