ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Οι Χούρι έδωσαν 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ channel κατέθεσε μάρτυρας -Τι είπε για τη συνάντηση με Παππά

Με την κατάθεση του Χρήστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του Καλογρίτσα και σύμβουλο της εταιρίας Τοξότης για τα κατασκευαστικά έργα του εξωτερικού, συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφασή της η επιτροπή, θα καλέσει τον Καλογρίτσα προς κατάθεση την Τετάρτη (και πιθανότατα Παρασκευή) μετά το Πάσχα, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα. Μάλιστα σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας αρνηθεί, συμφωνήθηκε να διαταχθεί ακόμα και η βίαιη προσαγωγή του.

Στην κατάθεση του στη δικαιοσύνη πάντως, ο κ. Νικολάου είχε αναφερθεί σε συνάντηση που υπήρξε στις 4/7/2017 μεταξύ της CCC και του Καλογρίτσα όπου και αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της εικονικής σύμβασης των 3 εκατ. ευρώ που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές προκειμένου να έρθουν τα χρήματα από το εξωτερικό και να συμμετάσχει το σχήμα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολάου επιβεβαίωσε την εικονικότητα της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών και στην προανακριτική λέγοντας: «κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν …ό,τι προαιρείστε»! Η CCC για ένα τέτοιο έργο μάλιστα όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτική καθώς ήταν το πρώτο έργο που δήθεν θα επιχειρούσε η Τοξότης ποτέ στο εξωτερικό. Είναι κάτι πρωτοφανές».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας αναφέρει:
«Κελέτσης: αν το έργο ήταν τεχνικό θα είχατε κληθεί από τον Καλογριτσα;

Μάρτυρας: αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα, θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε την δημιουργία καναλιού τηλεόρασης».

Οι σχέσεις Παππά-Καλογρίτσα και η συνάντηση του 2016
Παράλληλα ο μάρτυρας στην κατάθεσή του αποκάλυψε πως γνώρισε τον Νίκο Παππά σε κοινωνική συνάθροιση στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα και επιβεβαίωσε πως ο επιχειρηματίες είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση:

  • Πλεύρης: ο κ Καλογρίτσας σας είπε αν στο κανάλι ενεπλάκη η κυβέρνηση;
  • Μάρτυρας: μου είπε ότι θα γινόταν με την αποδοχή της
  • Πλεύρης: σας είπε ο κ Καλογρίτσας αν είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον κ Παππά;
  • Μάρτυρας: Δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογριτσα Χριστούγεννα ή Πάσχα
  • Πλεύρης: όταν ήταν υπουργός;
  • Μάρτυρας: ναι το 2016 μάλλον Πάσχα γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους, περί των 50 ατόμων. Ήταν ο μόνος πολιτικός αν θυμάμαι. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές»
  • Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως η συνάντηση έγινε τα Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική εορτή του επιχειρηματία, μετά τον διαγωνισμό όπου και συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.
  • Κεγκέρογλου: Ήταν και από άλλους πολιτικούς χώρους;

Μάρτυρας: Πιθανόν! Κατά καιρούς πάντως έχω δει και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS