Εύα Καϊλή: Τι αλλάζει μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι -Τα επόμενα βήματα μέχρι τη δίκη

Εύα Καϊλή: Τι αλλάζει μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι -Τα επόμενα βήματα μέχρι τη δίκη

Η Εύα Καϊλή εισήλθε από σήμερα σε μια νέα πραγματικότητα, που τη βρίσκει σπίτι της μεν, αλλά με βραχιολάκι παρακολούθησης

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βγήκε από τις φυλακές Χάρεν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί -έπειτα από 4 μήνες έγκλειστη- και μετέβη σπίτι της, όπου θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό φέροντας πάντα πάνω της το ειδικό βραχιολάκι.

Η ίδια δήλωσε «πολύ χαρούμενη» που πλέον θα είναι συνέχεια μαζί με την κόρη της, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι «ο αγώνας συνεχίζεται αποφασιστικά από τους δικηγόρους μου».

Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, δεν έχει αλλάξει τίποτα, καθώς κατ' οίκον περιορισμός σημαίνει συνέχιση της κράτησης, αντί για το κελί, στο σπίτι.

Η Εύα Καϊλή θα φορά από εδώ και στο εξής το ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, ενώ θα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και, τέλος, πρέπει να σεβαστεί τις όποιες οδηγίες τής δοθούν.

Οι μόνες περιπτώσεις μετακίνησης θα είναι για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία, μετά από άδεια του εισαγγελέα. Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της και να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Επίσης, της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή μέχρι την εκδίκαση του Qatargate

Το ότι η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι δεν σημαίνει ότι κρίθηκε και αθώα, καθώς η αθωότητά της ή μη θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της, ωστόσο νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε χθες ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυρία Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

Politico: Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Qatargate ξεκινά με την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Το Politico αναφέρθηκε προχθές στην απελευθέρωση της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας ότι ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των Αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να βρίσκονταν υπό την επιρροή ξένων κυβερνήσεων ενώ εργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ρεπορτάζ προσέθετε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία κινείται προς μια δίκη σύντομα, επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο Christian De Valkeneer, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο καθηγητής, πρόσθεσε ο De Valkeneer. Η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θεωρείται «επέκταση του εντάλματος σύλληψης, με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

Παρ' όλα αυτά, γράφει το Politico, σύντομα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα βρίσκονται εκτός φυλακής, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται η έρευνα.

Επί μήνες, τα δίχτυα των εισαγγελέων απλώνονταν συνεχώς, καθώς η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη βουλευτές της ΕΕ, τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, καθώς και μια λογίστρια στην Ιταλία, τη Μόνικα Μπελίνι.

Αλλά η έρευνα φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς άλλες συλλήψεις και με τη σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Κοζολίνο και η Μπελίνι βρίσκονται ακόμη στην Ιταλία, όπου οι τοπικοί δικαστές ζητούν από το Βέλγιο περισσότερες πληροφορίες, προτού αποφασίσουν σχετικά με το αίτημα έκδοσής τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS