Politico: Η λίστα με τους πιο... απροσδόκητους ευρωβουλευτές -Λατινοπούλου, Γαλάτω και Φειδίας στην κορυφή

Politico: Η λίστα με τους πιο... απροσδόκητους ευρωβουλευτές -Λατινοπούλου, Γαλάτω και Φειδίας στην κορυφή

Mία λίστα με τους 33 πιο ...απροσδόκητους ευρωβουλευτές που ανέδειξαν οι πρόσφατες κάλπες για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συνέταξε με χιουμοριστική διάθεση το Politico.

Ανάμεσά τους ο 25χρονος Φειδίας Παναγιώτου και 3 Ελληνες - η 74χρονη κτηνοτρόφος Γαλάτω Αλεξανδράκη από την Αλεξανδρούπολη, η οποία εξελέγη με την Ελληνική Λύση, η πρόεδρος της Φωνής της Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρης.

Πολύ ψηλά στην λίστα φιγουράρει το όνομα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, της επικεφαλής της «Φωνής Λογικής». Μάλιστα, το Politico σχολιάζει καυστικά ότι το όνομα της κυρίας Λατινοπούλου είναι το όνομα της θεάς της ομορφιάς κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία, ωστόσο η ίδια έχει εξελιχθεί σε «θεά του body shaming». «Κέρδισε μια θέση με το κόμμα Φωνή της Λογικής, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η περίπτωση της κυρίας Αλεξανδράκη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων δημοσιογράφων. «Θα γίνει η κρεοπώλης της Θράκης, κρεοπώλης των Βρυξελλών;», διερωτάται το Politico και προσθέτει ότι «η 76χρονη Γαλάτω Αλεξανδράκη δεν έχει ούτε μία φωτογραφία της στο διαδίκτυο, αλλά είναι τόσο γνωστή στην περιοχή που δεν χρειάστηκε να δώσει ούτε μια συνέντευξη ή να κάνει καμπάνια.— και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση» αναφέρεται στο κείμενο. 

Στον αντίποδα, ο Κύπριος Φειδίας Παναγιώτου εξελέγη ακριβώς λόγω της απήχησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο "Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει" και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται "Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν"", αναφέρει το Politico και καταλήγει:

«Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ' οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα...». Για το Politico, η εκλογή του Φειδία Παναγιώτου είναι εντελώς απροσδόκητη επειδή είναι ένας άνθρωπος που μέχρι να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του (λίγο - πολύ ως φάρσα για το Youtube) δεν είχε την παραμικρή ενασχόληση με τα κοινά, ενώ από μόνος του είχε δηλώσει ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση. Δήλωνε, όμως, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία πρόθυμος να ψάξει και να μάθει.

Φρέντη Μπελέρης - «Ο φυλακισμένος δήμαρχος»

«Ο Μπελέρης γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της». 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ