Πολάκης: Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη -Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για πρόεδρο

Πολάκης: Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη -Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για πρόεδρο

Ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στο Open, την πρώτη μετά από καιρό, σχολιάζει την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανιών και υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «οι στιγμές και ο καιρός απαιτούν να βγω σε κανάλι γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει» και τόνισε για την προσπάθεια Κασσελάκη να επανέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την έκπτωσή του από πρόεδρος:

«Όλα ξεκίνησαν από μία ανάρτηση του Κοντιάδη, αυτό ξαναπυροδότησε μια κατάσταση. Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι, αλλά τα ίδια τα κόμματα. Το κόμμα είναι μια ελεύθερη συναίνεση ανθρώπων», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Του ζητήσαμε να δώσει λύση με εκλογές και είπε «κάντε μου μομφή»

«Όταν ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση με εκλογές και εκείνος λέει "κάντε μου μομφή, όπως λέει το καταστατικό", σημαίνει πως αποδέχεται ότι η υπερψήφιση της μομφής είναι έκπτωση από το αξίωμα.
Ξεπερνάω τα διχαστικά με τις κουκούλες. Η διαδικασία ήταν με βάση ακριβώς το καταστατικό, έχουν ξαναγίνει αυτά. Η Σβίγκου με μυστική ψηφοφορία ψηφίστηκε και μάλιστα ψήφισαν και τότε κάποια μέλη μέσω τηλεφώνου. Αυτή η διαδικασία έγινε δεκτή και προχτές. Είδε προφανώς ότι δεν μπορεί να προχώρησε σε δημιουργία άλλου σχηματισμού, γι' αυτό και έκανε ό,τι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι σαν να επιζητά δημοσιότητα και να κάνει φασαρία, κάτι που είναι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε έναν υπουργό γίνει μομφή και περάσει, δεν θα παραιτηθεί;».

«Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη»

Ο κ. Πολάκης τόνισε πως έκανε λάθος με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θεώρησα σαν ένα νέο παιδί, ευφυής, όχι πιασμένο, είπε κάποιες προτάσεις με τις οποίες συμφωνούσα και είδα πως είχε μια διείσδυση στη νεολαία, μιλούσε μια γλώσσα που καταλάβαιναν τα παιδιά και θεώρησα ότι θα μπορούσε. Δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο, τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή. Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν και αρχηγός χωρίς ομάδας είναι μηδέν. Δεν ήταν έτσι με τον Τσίπρα, υπήρχε μηχανισμός και λειτουργούσε».

Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυπτε τα πάντα

«Η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετική, η πιο προοδευτική και αριστερή πρόταση από τη μεταπολίτευση και μετά. Ομως ο Στέφανος Κασσελάκης την σκέπασε. Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυπτε τα πάντα. Τον έβλεπαν αλλά δεν τον άκουγαν».

«Η πρώτη μου διαφωνία με τον Κασσελάκη ήταν για τα F-35. Μετά υπήρχε το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια. Στην αρχή είχε πει πως δεν ψηφίσει το νόμο της ΝΔ και μετά είπε για κομματική πειθαρχία. Πρωτάκουστο να μην το κάνει το κόμμα της κυβέρνησης και να το κάνει η αντιπολίτευση. Με αυτό το νομοσχέδιο έχουμε πρόβλημα στην επαρχία και αποδείχθηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα. Η δική μου διαφωνία γιατί έχει πέσει πολύ λάσπη, αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον κ. Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω πως αυτό δεν είναι το κυρίαρχο στην πολιτική σου παρουσία.
Πήγαμε στις Ευρωεκλογές με τον Κασσελάκη «one man show»
Μας έκανε τεράστια ζημιά η ιστορία με τα σπίτια του Κασσελάκη».

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης είπε πως υπάρχει κόμμα, αλλά θα πρέπει να διατυπώσει λαϊκά κατανοητό και κοινωνικά αναγκαίο πρόγραμμα.
Ο λαός πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρέθηκε ο Τσίπρας και είπε «παιδιά πάμε να κυβερνήσουμε τη χώρα».
Εγώ στην ΚΕ διατύπωσα 6 πυλώνες.
α) σταδιακή κατάργηση των μνημονιακών νόμων, επιστροφή του 13-14 μισθού, όχι αμέσως, αλλά πρέπει να γίνει. Χρειάζεται σχεδιασμός 5ετίας-6ετίας
β) επαναφορά δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων σε δημόσιο έλεγχο. Να πάρουμε τη ΔΕΗ στα χέρια μας, αλλιώς δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η ΔΕΗ δεν έμπαινε μέσα. Η ΔΕΗ επί των ημερών μας δεν αύξησε ούτε μισό λεπτό του ευρώ την κιλοβατώρα. Δεν υπήρξε νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Μάλιστα είχαμε μειώσει και ΦΠΑ και κιλοβατώρα.
Και τα ΕΛΠΕ πίσω στο κράτος.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και πρέπει να είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κάλυψη Μητσοτάκη υπάρχει μία αναδιανομή 15 δισ ευρώ από τις τσέπες των μισθωτών και των μικρομεσαίων στρωμάτων και τα βάζει σε 4 τράπεζες 4 δισ ευρώ, 3 δισ στα διαλυστήρια, 3 δις στις εταιρείες ενέργειας και καμία 10-15 χοντρεμπορικές επιχειρήσεις όπως τα σούπερ μάρκετ. Αυτή η αναδιανομή στις τσέπες 20 οικογενειών πρέπει να αναστραφεί.

Για δικαιοσύνη

Ο επόμενος πυλώνας που βάζω πολύ ψηλά είναι η δικαιοσύνη-διαφάνεια και μετά το κράτος.
Αυτή η χώρα χρεοκόπησε το 2010 γιατί το πολιτικό προσωπικό και η ολιγαρχία ήξερε πως ό,τι και να κάνει δεν θα τιμωρηθεί και έκλεψε ασύστολα.
Ενα πολύ μεγάλο κομμάτι της Δικαιοσύνης είναι ελεγχόμενο από την πολιτική και οικονομική εξουσία, όχι όμως από εμάς δεν ήταν. Υπάρχει ένα κομμάτι που καλύπτει αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθείται όποιος μιλάει ελληνικά, το μισό υπουργικό, ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και λέει η Δικαιοσύνη δεν φταίει κανείς.
Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε τόσο σκάνδαλα και όλα αυτά να αρχειοθετούνται και να κλείνουν.

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ το θεωρώ κουκούλωμα. Ετοιμάζω αίτηση αναίρεσης προς τον Αρειο Πάγο

  • Χρειάζεται ανανέωση Δικαιοσύνης. Πρόγραμμα εθελουσίας των άνω των 60. Να υπάρξει 2η σχολή δικαστών και μάλιστα στην Πάτρα, να παράξει τα πρώτα 4-5 χρόνια 300-400 νέους δικαστές. Ενας λόγος των μεγάλων καθυστερήσεων είναι και η έλλειψη δικαστών. Για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος να γίνει ενοποίηση προανάκρισης και ανάκρισης.
  • Σε αυτές τις υποθέσεις καμία αναβολή πάνω από 1-1,5 μήνα.
  • Αυτά θα τα εφαρμόσουμε άμεσα.

Αλλαγή της δομής του Κράτους

Πρέπει να γίνει αλλαγή στη δομή του Κράτους γιατί αυτό θα απελευθερώσει παραγωγικές δυνάμεις στη χώρα. Χρειάζεται μία τομή, θα πρέπει στον κεντρικό μηχανισμό του υπουργείου να μείνουν 4 δουλειές. Σχέδιο, λεφτά, κανόνες και ετήσιο καταστατικό έλεγχο της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Μιλάω για αλλαγή της λειτουργίας του Κράτους σε αντιδιαστολή του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη που έχτισε ένα σκληρό μηχανισμό στο Μαξίμου και δεν κινείται τίποτα αν δεν πάρει εντολή από εκεί.

Εγώ ήμουν αρχηγός παντού, νιώθω ότι πρέπει να βγω μπροστά

Αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνω προσκλητήριο με αυτή τη λογική για να φτιαχτεί το κόμμα. Δεν έχουμε τη δικτύωση και την οργάνωση που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή.

Στο ερώτημα αν θα μπορεί να γίνει πρωθυπουργός απάντησε η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους, Ο,τι έχω καταφέρει το έχω κάνει με το μυαλό και τα χέρια μου, δεν με έσπρωξε κανένας. Βοσκός ήταν ο πατέρας μου. Εγώ ήμουν αρχηγός παντού.
Εγώ νιώθω ότι πρέπει να βγω μπροστά και μπορώ να οδηγήσω τα πράγματα.
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός κόσμος δεν έχει πάει αλλού, είναι στη γωνία και περιμένει. Μόλις δει φως θα έρθει. Είναι ο κόσμος που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ από το συμβιβασμό του 15, τις ήττες του 19 και του 22. Θέλω να κερδίσουμε τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους, όχι το κέντρο.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ