Πλεύρης: «Τέλος η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο. Θα το προμηθευόμαστε από το φαρμακείο»

Πλεύρης: «Τέλος η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο. Θα το προμηθευόμαστε από το φαρμακείο»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στην υπόθεση του ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε αμέσως ΕΔΕ.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.

Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά του νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.
Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε, είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μία δεκαετία πίσω και οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.
Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με τη χαμηλότερη χρέωση.

Τέλος η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο

Τέλος, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως σε λίγες μέρες η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στον γιατρό για να το κάνει, αλλά στο φαρμακείο.
«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση», είπε ο υπουργός Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS