Πλακιωτάκης: Εξετάζουμε μέτρα στήριξης της απασχόλησης στην ακτοπλοΐα

Πλακιωτάκης: Εξετάζουμε μέτρα στήριξης της απασχόλησης στην ακτοπλοΐα

Μέτρα στήριξης των θέσεων απασχόλησης στην ακτοπλοΐα εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στο «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισήμανε, ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας καθώς «και ακτοπλοΐα θα αντιμετωπίσει προβλήματα απασχόλησης».

Παράλληλα, επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την ακτοπλοΐα το προηγούμενο διάστημα με 15 εκατομμύρια ευρώ, προαναγγέλλοντας περαιτέρω ενίσχυση, από ευρωπαϊκούς πόρους.

Αναφορικά με την πτώση του ΦΠΑ στις μεταφορές, υπογράμμισε, ότι αυτή «πέρασε και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», λέγοντας πως αρκετές εταιρίες μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων τους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα για την έναρξη και την επέκταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, τόσο εντός χώρας όσο και εκτός αυτής.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός, σχολίασε και την αύξηση του αριθμού των επιβατών από το 55% στο 65% εάν το πλοίο έχει καμπίνες και από το 50% στο 60% εάν δεν έχει καμπίνες, ενώ υπογράμμισε ότι η τήρηση των περιοριστικών μέτρων είναι «τόσο θέμα ατομικής όσο και συλλογικής ευθύνης».

Τέλος, εξήγησε ότι υφίστανται ειδικοί χώροι απομόνωσης τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού στα πλοία, μια και «δεν γίνεται να μπαίνει ολόκληρο το πλοίο σε καραντίνα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS