Πέτσας: Πηγή ανησυχίας τα ΜΜΜ- Αναμένεται επέκταση της χρήσης της μάσκας

Πέτσας: Πηγή ανησυχίας τα ΜΜΜ- Αναμένεται επέκταση της χρήσης της μάσκας

Πηγή ανησυχίας για τη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό χαρακτηρίζει τα μέσα μαζικής μεταφοράς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στα ΜΜΜ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού και γι’ αυτό η κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων των μέσων. Ανακαλούνται ήδη άδειες, αποκάλυψε, ώστε αυτό να είναι εφικτό.

Αναλύοντας την υγειονομική κατάσταση της χώρας που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, δεδομένου και του χθεσινού αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων για τον Ιούλιο που άγγιξαν τα 65, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για άλλη μία φορά πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός.

Υποστήριξε πως η Ελλάδα στην πραγματικότητα μπορεί να ελέγχει και διαχειρίζεται καλά τα εισαγόμενα κρούσματα, ωστόσο, προβληματίζει η συμπεριφορά των πολιτών και η χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα. Γι’ αυτό και αναμένεται να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, κάτι που προτείνουν αρκετοί ειδικοί. Να σημειωθεί ότι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού δήλωσε χθες πως η ίδια συστήνει τη χρήση της μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους.

Αποκάλυψε επίσης πως εξετάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι στα μπαρ μέσα στον Αύγουστο, μιας και στα νυχτερινά κέντρα διαπιστώνονται συνθήκες συνωστισμού, ενώ για τα σχολεία υποστήριξε πως αν και είναι νωρίς να ληφθή κάποια απόφαση, από τα δύο σενάρια που βρίσκονται υπό εξέταση, θεωρεί πως είναι δύσκολο να «τραβήξει» μια ολόκληρη χρονιά με εκ περιτροπής διαδασκαλία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS