Πέτσας για Χρυσή Αυγή: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για «να πέσουν στα μαλακά»

Πέτσας για Χρυσή Αυγή: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για «να πέσουν στα μαλακά»

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής».

«Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν ανακούφιση και μια πίστη στην Δικαιοσύνη μετά από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το σύνθημα 'δεν είναι αθώοι' ταυτίστηκε με την οργή απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα. Επί Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής. Είναι απαράδεκτη και πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την 'Αυγή' το πρωτοσέλιδο της. Θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου, αλλά και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διολισθαίνει ξανά από κόμμα διεκδίκησης της εξουσίας σε μονοψήφια ποσοστά», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επί 4,5 χρόνια η δίκη δεν κύλησε με τον ρυθμό που έπρεπε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, συμπράττοντας με την Χρυσή Αυγή όταν ήταν στην αντιπολίτευση χρησιμοποίησε την Χρυσή Αυγή για να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά, τότε που ο Σταύρος Δήμας έλεγε ότι δεν ήθελε να εκλεγεί ΠτΔ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.. Όταν έγινε Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις» συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια που κάνει η αντιπολίτευση προκαλεί μια σύγχυση. Εάν νομοθετήσουμε κάτι, δεν θα αφορά αναδρομικά την δίκη της Χρυσής Αυγής η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για να πέσουν στα μαλακά», προσθέτοντας ότι «δεν εξαντλείται το θέμα της Χρυσής Αυγής. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Σαν χώρα αντέξαμε σε 10 χρόνια κρίσης να βάλουμε στην άκρη αυτά τα μορφώματα και τώρα θυσιάζουμε για αυτήν την όποια πολιτική συναίνεση υπήρχε».

Αναφορικά με τον επιδιωκόμενο διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Βουλή, με πλαστές βεβαιώσεις που κατέθεσε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «κανένα ρουσφέτι δεν έγινε σε ότι αφορά τον διορισμό της κ. Ζαρούλια. Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση να προχωρήσει αυτός ο ο διορισμός, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αντέδρασαν το ίδιο βράδυ».

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας, σε σχέση και με την κρίση του κορωνοϊού, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι υπήρξε αύξηση της ανεργίας, η οποία δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο σε άλλες χώρες, καθώς υπήρξαν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων κι έτσι η άνοδος της ανεργίας ήταν «ελεγχόμενη», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη 6,8 δις ευρώ με τα οποία θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα απολύσεων, μέσω της στήριξης επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης, ενώ θα βοηθηθούν και όλες οι ευάλωτες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει πρόνοια και για τους ευάλωτους δανειολήπτες, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» και άλλων πολιτικών.

Για την Τουρκία και τα Βαρώσια, είπε: «Το πλέγμα των δικών μας επιχειρημάτων δεν είναι της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά της Ευρώπης, απέναντι στο οποίο είναι οι κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια, γι΄ αυτό και ο Ερντογάν θα βρει απέναντι του και την Γερμανία και όλες τις χώρες. Το θέμα είναι να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, εμείς καλούμε διαρκώς την Τουρκία για να συνεχιστεί ο διάλογος από εκεί που είχε σταματήσει. Για τις προκλήσεις στο Κυπριακό, το θέμα θα τεθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από την Κύπρο και από την Ελλάδα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ