Πέτσας από Κρήτη: Ανοίγει ο δρόμος για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση -Κατατίθεται το νομοσχέδιο που δίνει τέλος στην ακυβερνησία των δήμων

Πέτσας από Κρήτη: Ανοίγει ο δρόμος για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση -Κατατίθεται το νομοσχέδιο που δίνει τέλος στην ακυβερνησία των δήμων

Το επόμενο 10ήμερο θα υπάρξουν εξελίξεις στον εκλογικό νόμο που θα σημάνει το τέλος της ακυβερνησίας στους δήμους, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος από το πρωί έχει επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, ο εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο τέθηκε χθες σε διαβούλευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που, όπως τόνισε, «θα κατανείμει σωστά και με πόρους τις αρμοδιότητες ανάμεσα στο κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους και την αποκεντρωμενη διοίκηση, για το καλό του πολίτη», ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα της αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αποκέντρωση σε πόρους και αρμοδιότητες.

Ο κ. Πέτσας επεισήμανε ότι θα επισκεφθεί στην Κρήτη πληγείσες από τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου περιοχές, για τις οποίες υπήρξαν μεμονωμένα αιτήματα αποζημίωσης και δήλωσε έτοιμος να ανακοινώσει ποσά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληγές που προκλήθηκαν στις υποδομές. Επίσης, δήλωσε ότι τα έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και τα έργα που θα προστεθούν ως αστικές αναπλάσεις, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αφήνοντας παράλληλα και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Πέραν, όμως, από τα αναπτυξιακά θέματα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να δουλεύουμε όλοι ενωμένοι για να φέρουμε σε πέρας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι γνωστά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και η διαχείρισή τους. Σε ό,τι αφορά το αντιπλημμυρικό έργο στον Ταυρωνίτη μετά τις καταστροφές που υπέστη, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε -μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη- ότι θα υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ποταμού.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS