Παύλος Μαρινάκης: Στοίχημα οι περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και η αύξηση των εισοδημάτων

Παύλος Μαρινάκης: Στοίχημα οι περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και η αύξηση των εισοδημάτων

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης ως τώρα και στα δύο επόμενα μεγάλα στοιχήματα αναφέρεται ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, επισημαίνει ότι η μείζονα επιτυχία είναι η αλλαγή της συζήτησης στη χώρα που επικρατούσε στα χρόνια της κρίσης, η οποία συμπυκνωνόταν στη φράση «σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουμε για να βρούμε δουλειά».

Περιγράφει τη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας (και μάλιστα οι 310.000 εξ αυτών με καλύτερες μισθολογικές απολαβές) και τη μείωση της ανεργίας, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, σε μονοψήφιο ποσοστό, στο 9,6%.

«Η επιτυχία αυτή έχει τριπλή αξία: Πρώτον, το αυτονόητο, ότι βρήκαν δουλειά 400.000 συμπολίτες μας. Δεύτερον, ότι μέσω των φόρων που πληρώνουν από τη νέα εργασία τους, το κράτος διευρύνει τα έσοδά του χωρίς αύξηση φορολογικών συντελεστών. Τρίτον, η συνεχής μείωση της ανεργίας είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας αύξησης του μέσου μισθού, αφού οι υποψήφιοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση» εξηγεί ο Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνει δε ότι «όλα αυτά δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδί, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές» και απαριθμεί τη μείωση πάνω από 50 φόρων, την ψηφιοποίηση του κράτους, τις μειώσεις στους φόρους χρηματιστηριακών συναλλαγών και συγκέντρωσης κεφαλαίων κινήσεις που έδωσαν ώθηση στις εξαγωγές και στις ξένες επενδύσεις.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης, πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι να καλυφθεί το κενό των θέσεων εργασίας και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να βρουν εργαζόμενους με ακόμη καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, «με επιμέρους παρεμβάσεις, να εξορθολογιστεί ο τρόπος απόδοσης του επιδόματος ανεργίας, ώστε να συνεχίσει, φυσικά, να καταβάλλεται, αλλά να πιάνει πραγματικά τόπο και όχι να αποτελεί αντικίνητρο για να βρει κάποιος δουλειά».

Το δεύτερο στοίχημα, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι η περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

«Υποχρέωσή μας είναι, μέχρι το 2027 να συνεχίσουμε στον δρόμο των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων με πρόσημο την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση που απομένει μέχρι να προσεγγίσουμε - ή και να ξεπεράσουμε σε κάποιους τομείς - τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θα τα καταφέρουμε. Χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με σκληρή δουλειά, όραμα και προοπτική, για όλους τους πολίτες» καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ