Παραλήρημα Τατάρ-Τσελίκ για την προβολή του Famagusta στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων για το Κυπριακό!»
Featured

Παραλήρημα Τατάρ-Τσελίκ για την προβολή του Famagusta στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων για το Κυπριακό!»

H απόφαση του Netflix να προβάλει την σειρά «Famagusta» έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Κατεχόμενα. Ο Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο για διαστρέβλωση της ιστορίας και να επιμένει στο τουρκικό αφήγημα της ειρηνευτικής επιχείρησης.

«Το κυπριακό ζήτημα δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο το 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετσεβίτ, φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την επέμβασή μας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNN Turk.

«Αυτή η ειρήνη είναι γνωστή σε Τούρκους και Έλληνες σε όλο τον κόσμο ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974. Μετά από 50 χρόνια, η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή. Όλος ο κόσμος ξέρεις ότι οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν», πρόσθεσε.

«Πρέπει επίσης να κάνουμε διαφορετικές σειρές για να εξηγήσουμε το δικό μας θέμα. Κάνουν προπαγάνδα σύμφωνα με τον εαυτό τους. Μπορούν να επηρεάσουν ένα μέρος του κοινού. Εμείς πρέπει να δείξουμε την αλήθεια του θέματος με δικές μας σειρές», τόνισε.

Μάλιστα έσπευσε να στρέψει τα βέλη του κατά της Ελλάδας με αφορμή το Μεσανατολικό: «Το πώς οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στις εκδηλώσεις της Γάζας, υπάρχει ελληνικός δάκτυλος σε αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αντιδράσεις».

Η εφημερίδα Millyet που αναδημοσίευσε τις δηλώσεις Τατάρ, στο άρθρο της σημειώνει ότι «αγνοώντας τις ευαισθησίες της Τουρκίας για το θέμα, η πλατφόρμα ψηφιακών εκπομπών Netflix προκάλεσε για άλλη μια φορά σκάνδαλο. Η σειρά, η οποία διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου του 1974, χρησιμοποιώντας ελληνικές αιτιάσεις, θα μεταδίδεται στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στην ανακοίνωση του Netflix ότι θα μεταδώσει μια ελληνική σειρά που διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και δυσφημεί τους Τούρκους στρατιώτες».

Ομέρ Τσελίκ: «Προπαγάνδα της ελληνικής πλευράς»

Θέση για τη σειρά «Famagusta» πήρε και ο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

«Είναι πολύ ανησυχητικό ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου του 1974 και κάνει προπαγάνδα για την ελληνική πλευρά θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας.

Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν μέσω αυτής της σειράς», έγραψε χαρακτηριστικά στο X ο Ομέρ Τσελίκ.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ