Θρίαμβος του Λεκλέρ και της Ferrari μέσα στη Μόντσα

Θρίαμβος του Λεκλέρ και της Ferrari μέσα στη Μόντσα

Ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari κέρδισαν για πρώτη φορά μέσα στη Μόντσα μετά από μία πενταετία, κατακτώντας μια νίκη στρατηγικής και οδηγικής ευφυίας στο GP Ιταλίας, 16ο φετινό αγώνα της Formula 1, αφού πρώτα κατάφεραν να βγάλουν τους 53 γύρους του αγώνα με μόλις ένα πιτ-στοπ.

Πίσω από τον Μονεγάσκο, η McLaren αναγκάστηκε να κάνει δύο πιτ-στοπς, και παρότι ο Όσκαρ Πιάστρι στο τέλος καταδίωκε τον Λεκλέρ με ρυθμό 1,4'' ταχύτερο στο γύρο, ο οδηγός της Ferrari διαχειρίστηκε περίτεχνα για 38 γύρους το δεύτερό του σετ (σκληρών) ελαστικών για να καταφέρει να υπερασπιστεί την πρωτοπορία που πήρε με το δεύτερο πιτ-στοπ του Αυστραλού.

Ο Πιάστρι είχε περάσει τον Λάντο Νόρις στο μέσον του πρώτου γύρου, με μια γενναία κίνηση στο σικέιν della Roggia, και ήταν επικεφαλής του αγώνα για τα 2/3 του.

Όμως, μαζί με τη McLaren, αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερο πιτ-στοπ, όπως και ο Νόρις, αλλά σε αντίθεση με τους Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ που έμειναν μέχρι τέλους με το σετ ελαστικών της πρώτης και μοναδικής τους στάσης στα πιτς.

Πίσω από τους δύο οδηγούς της McLaren, την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari και οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, καθώς οι Mercedes W15 και Red Bull RB20 δεν είχαν την ταχύτητα σήμερα για να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Ο Τζορτζ Ράσελ ακολούθησε, αφότου ο αγώνας του καταστράφηκε έπειτα από έξοδο στην πρώτη στροφή.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ