Ομιλία Ζελένσκι σήμερα στις 12:00 στη Βουλή: Το παρασκήνιο της απόφασης - Ποιοι θα παραβρεθούν

Ομιλία Ζελένσκι σήμερα στις 12:00 στη Βουλή: Το παρασκήνιο της απόφασης - Ποιοι θα παραβρεθούν

Η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η ομιλία του πρόεδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική αντιπροσωπεία.

Το μήνυμα του ουκρανού προέδρου θα μεταδοθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα έχει διάρκεια περίπου 15 με 20 λεπτά. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας θα προσφωνήσει τον Ουκρανό πρόεδρο και αμέσως μετά, θα τον ευχαριστήσει κατά την αποφώνηση του.

Η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Ουκρανίας στις 25 Μαρτίου. Η απόφαση για την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή έγινε δεκτή κατά την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, με τρία από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής να ψηφίζουν «ναι» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, δύο «όχι» ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ. και μία «ναι, μεν αλλά» το ΜέΡΑ25 που θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή του.

Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατά την οποία θα απευθυνθεί στο Σώμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης, θα δώσουν, το παρών επίσης, ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Όπως ενημέρωσε κοινοβουλευτικός αξιωματούχος τα θεωρεία δεν θα ανοίξουν ούτε θα δοθούν προσκλήσεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βουλή τον μήνα Μάρτιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος στους 150. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα παραβρεθούν περισσότεροι από 200 βουλευτές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS