Μήνυμα αλληλεγγύης Μητσοτάκη στην Τουρκία: Αυτές τις στιγμές είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες

Μήνυμα αλληλεγγύης Μητσοτάκη στην Τουρκία: Αυτές τις στιγμές είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες

«Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο δυνατή εικόνα από εκείνη ενός Έλληνα διασώστη μαζί με έναν Τούρκο διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι».

Σε αυτή την συγκινητική σκηνή νωρίτερα σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και την εκπομπή Connect the World, περιγράφοντας με αυτά τα λόγια το περιστατικό αυτό που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Δεν πρόκειται για γεωπολιτική, πρόκειται για τη διάσωση ανθρώπων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σε σχέση με τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία και την βοήθεια που έσπευσε να στείλει η χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τη γείτονα χώρα, με αφορμή την κίνηση αυτή από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως υπογράμμισε, «σε αυτές τις στιγμές της κρίσης είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες και ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο στους δύσκολους καιρούς».

Υπενθύμισε δε ότι κατά το παρελθόν τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία έχουν προσφέρει βοήθεια η μία στην άλλη όταν επλήγησαν αντίστοιχα από σεισμούς.

«Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον (τουρκικό) λαό», ανέφερε τέλος ο πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ