Σεισμός στην Τουρκία: Με εντολή Μητσοτάκη μεταβαίνει η 1η ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να βοηθήσει στις έρευνες

Σεισμός στην Τουρκία: Με εντολή Μητσοτάκη μεταβαίνει η 1η ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να βοηθήσει στις έρευνες

Τις δυνάμεις που κινητοποιεί η Ελλάδα για να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός έχει, επιβεβαιωμένα, προκαλέσει συγκλονιστικές απώλειες ζωών τόσο στην Τουρκία όσο και στη γειτονική Συρία, ενώ έχει ισοπεδώσει εκατοντάδες κτίρια και άλλες υποδομές. Ήδη το φως της δημοσιότητας βλέπουν τρομακτικά βίντεο τα οποία απεικονίζουν τη βιαιότητα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας με σκοπό την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της Κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ, με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσουν ένας (1) αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ