Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές - Η δεύτερη αναμέτρηση αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές - Η δεύτερη αναμέτρηση αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο


«Στις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στην λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρησηση αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και είπε ότι πρόκειται για «πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία». «Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα», είπε και πρόσθεσε ότι «οι ενισχύσεις ειδικά απέναντι στην ακρίβεια θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί».

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Μεταξύ άλλων, σήμερα θα συζητηθούν ένα ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το κλείσιμο μιας σειράς κυβερνητικών εκκρεμοτήτων, η ΚΥΑ για το μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους και η παρουσίαση της υλοποίησης του σχεδίου ενεργειακής εξοικονόμησης στο Δημόσιο.

Σύγκρουση με το βαθύ κράτος

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει εκτενώς για το πώς εννοεί τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» και ειδικά σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση στο Δημόσιο, το πλαίσιο των μετατάξεων, σε συνδυασμό και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS