Μητσοτάκης: Σταθερά υπέρ μονοκομματικής κυβέρνησης -ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε απόκλιση

Μητσοτάκης: Σταθερά υπέρ μονοκομματικής κυβέρνησης -ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε απόκλιση

Αισιόδοξος και αποφασισμένος εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης στην ομιλία του στην Πάτρα τονίζοντας «θα είμαι και πάλι ο πρωθυπουργός με τη δική σας ισχυρή εντολή την 21η Μαΐου».

Μάλιστα χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές ως τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης, καθώς θα κρίνουν «αν θα πάμε μπροστά ή πίσω».

«Ελάτε να βάλουμε μαζί το στοίχημα ότι θα είναι γαλάζια και η Αχαΐα», συνέχισε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα ποτάμι που ενώνεται και θα πει «όχι» δεύτερη φορά στη συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή.

Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2019 και τόνισε πως η οικονομία έμεινε όρθια και η κοινωνία, παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, έμεινε δυνατή και ενωμένη.

«Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε» συμπλήρωσε, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, που πλέον βρίσκεται μόλις ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Υπό μία προϋπόθεση: να έχουμε μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και τότε, δεσμεύομαι προσωπικά, η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023», τόνισε.

Τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019

«Η χώρα-σκορποχώρι, στην οποία δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ορθάνοιχτα στη στεριά, δεν υπάρχει πια. Στον Έβρο ο φράχτης επεκτείνεται και οι παράνομες εισροές μεταναστών έχουν σχεδόν μηδενιστεί», υπογράμμισε.

Παράλληλα, είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ συναντά απέναντι έναν ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύει ότι παραμένει αδιόρθωτος, μίζερος και σκοτεινός, σαν τα διαφημιστικά του μηνύματα.

«Μέχρι και τις αγκινάρες μαύρες τις είχε. Μη σας πιάνει η καρδιά σας με την ψεύτικη μαυρίλα. Θα τους στείλετε εσείς το λογαριασμό στην κάλπη, γιατί δεν είναι αυτή η Ελλάδα του 2023. Τα ίδια έκανε και όταν έκλεισε τις τράπεζες, όταν μας φόρτωσε τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, όταν τσάκισε τους συνταξιούχους, αλλά και μετά όταν τον καταδίκασε ο λαός. Τέσσερα χρόνια τώρα μας έκανε εντύπωση πώς λέει ''όχι''. ''Όχι'' ακόμα και στο ''όχι' της Δημοκρατίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση. Δεν μπορείς να έχεις κάνει κεντρικό σύνθημα το ''δικαιοσύνη παντού'' και να έχεις στο πλευρό σου τον ένοχο 13-0 αμετάκλητα καταδικασμένο κ. Παππά. Δεν μπορείς να καμαρώνεις για την αριστεία, όταν ζητάς τα παιδιά να μπαίνουν στα πανεπιστήμια όταν γράφουν 1 και 2», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογράμμισε, στη σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα, κλέβοντας από το ΠΑΣΟΚ και το συμβόλαιο για την αλλαγή. «Ο στόχος του είναι η σύγχυση και το πολιτικό χάος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αντιπολίτευση, παραμένει μίζερος και σκοτεινός όπως τα τηλεοπτικά σποτ του» είπε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Αλλά… αυτός είναι ο Τσίπρας, που θα 'λεγε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Και τι δεν έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα: Κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, φλερτ με Βαρουφάκη, ο οποίος τα ευρώ σας τα έχει αλλάξει ήδη με ''Δήμητρες''. Και τώρα κλείνει το μάτι στους ναζιστές», είπε με έμφαση.

«Κλείνει το μάτι στις ψήφους του Κασιδιάρη. Επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απών. Η διάταξη που ψηφίσαμε στάθηκε στο δικαστήριο και οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής αποκλείστηκαν από την κάθοδό τους στις εκλογές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι «δικός μας αντίπαλος είναι η ακυβερνησία και κάθε συνεργασία που μπορεί να γίνει παραλυσία».

«Μπορεί η Τουρκία να μας κάνει τώρα ανοίγματα φιλίας, αλλά δεν ξέρουμε μετά αν θα επιστρέψει στην επιθετική ρητορική» είπε, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται πειράματα σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσβάλλει ουσιαστικά τους πολίτες με τη θέση του ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιος άγνωστος Χ, που δεν μας λέει ποιος είναι» είπε, για να υπογραμμίσει αιχμηρά: «Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι τη σκιά μας, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις τελευταίες αντιπαραθέσεις Τσίπρα-Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, επισήμανε:

«Η πατρίδα μας δεν ζητά κάθε τόσο να ανοίγουμε τις πληγές του εμφυλίου ούτε να αντιπαρατιθέμεθα για ηγέτες του παρελθόντος. Όσο αυτοί θα μιλούν για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ