Μητσοτάκης: Η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζουν 4 δισ. ετησίως, να πει ο κ. Τσίπρας πού θα τα βρει

Μητσοτάκης: Η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζουν 4 δισ. ετησίως, να πει ο κ. Τσίπρας πού θα τα βρει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη από το OPEN αναφορικά με την κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα βρει τα χρήματα για τα μέτρα που αναφέρει, είπε η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στοιχίζουν 4 δισ. ετησίως, να πει ο κ. Τσίπρας πού θα τα βρει.

Παναγιώτης Στάθης: Η κυβέρνηση έδωσε πάνω από 43 εκατ. για την πανδημία, ελάφρυνση και στήριξη, ενώ, όταν μιλάει για αυξήσεις σε στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ, λέτε πού θα βρει τα χρήματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα είχε εξαιρέσεις από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες στην πανδημία. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, σώσαμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Από εδώ και στο εξής η χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, πλέον. Αρα, η ακριβής κοστολόγηση των προγραμμάτων έχει σημασία. Μόνο τα δύο εμβληματικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στοιχίζουν κοντά 4 δισ. ετησίως. Θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πει πού θα τα βρει, γιατί οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Η επόμενη ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη ήταν με αφορμή τα Τέμπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έγιναν βήματα και στον τομέα αυτόν και προφανώς υπήρξαν και αστοχίες και καθυστερήσεις, τις οποίες πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι το πιο κοινωνικό και πιο φιλικό μέσο στο περιβάλλον. Κατασκευάζουμε τη γραμμή 4 στο Μετρό, επεκτείνουμε τη γραμμή 2 και παραδίδουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία, ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς τη μορφή της πόλης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ