Μητσοτάκης - Ερντογάν: Νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο – Θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για μια πιθανώς μελλοντική ιστορική συμφωνία

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο – Θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για μια πιθανώς μελλοντική ιστορική συμφωνία

Σε πολύ καλό κλίμα συναντήθηκαν χθες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Μέση Ανατολή, Ουκρανία, μεταναστευτικό και διμερείς εμπορικές συναλλαγές στο τραπέζι

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, προχώρησαν σε σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα, ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έθεσε το θέμα του Κυπριακού

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Η πιο ουσιαστική συνάντηση των δύο ηγετών, ωστόσο, θα γίνει και πάλι επί αμερικανικού εδάφους, στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μητσοτάκης και Ερντογάν συζήτησαν για αυτή την συνάντηση. Εκεί, στην έκτη τους συνομιλία εκ του σύνεγγυς μέσα σε μόλις 14 μήνες, οι δύο ηγέτες θα μπορούν πλέον να διαγνώσουν αν το έδαφος είναι κατάλληλο ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις που θα οδηγήσουν μελλοντικά πιθανώς σε μία ιστορική συμφωνία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ