Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης η στήριξη των αγροτικών περιοχών

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης η στήριξη των αγροτικών περιοχών

Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες.


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,όπου το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης, ως συμπροεδρεύων μαζί με τον Ιρλανδό ομολογό του, σε πάνελ με θέμα τη γεωργία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο του πρωθυπουργού στην εν λόγω θεματική τέθηκε ο συντονισμός για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης - συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.

Όπως αναφέρει, κεντρικό στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων, όπου θα αντιμετωπίζονται συντονισμένα, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις οικονομίες των αγροτικών περιοχών και το εισόδημα των αγροτών.

Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του COVID) στις αφρικανικές χώρες και ασφαλώς το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS