Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητά μας ο απεγκλωβισμός κατοίκων και να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητά μας ο απεγκλωβισμός κατοίκων και να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό

Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι η άμεση προτεραιότητα για το Βόλο, ενώ για τα χωριά του Πηλίου ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του Βόλου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται, ενώ έχει ζητηθεί και η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, για την οποία σημείωσε ότι ανήκει πια στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο.

Τόνισε ότι έχουν αρχίσει και δρομολογούνται τα ζητήματα της κρατικής αρωγής και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα "τρέξουν" πολύ γρήγορα στο μοντέλο του "Ιανού", ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πηλίου είπε η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο χρόνους. 'Αμεση αποκατάσταση των ζημιών με πολύ γρήγορα έργα τα οποία θα δρομολογηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων. Και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις έτσι ώστε τα προσωρινά έργα να μετατραπούν σε μόνιμα και το οδικό δίκτυο να γίνει καλύτερο και πιο ανθεκτικό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου -Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού
«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός ανθρώπων και η τροφοδοσία τους. Άμεση προτεραιότητα είναι επίσης η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί.

Αυτοψία Μητσοτάκη στον Βόλο

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέμεναν στην οδό Ιωλκού, στις Αηδονοφωλιές, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, ο βουλευτής Χ. Μπουκώρος και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη.

Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε από κοντά πόσο μεγάλο ήταν το πλήγμα στην περιοχή του Βόλου και ότι απαιτούνται γρήγορες αποκαταστάσεις στις υποδομές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και στον Κραυσίδωνα, στην πρώτη διάβαση του ΟΣΕ στο OLD CITY, όπως αναφέρει το TheNewspaper.gr. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος του εξήγησε το μέγεθος της καταστροφής και τους λόγους για τους οποίους η πόλη πλημμύρισε.

Από το πρωί στο σημείο διεξάγονται εργασίες για να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες που δημιούργησαν το τεράστιο πρόβλημα, σε συνδυασμό με την ορμή και τον όγκο του νερού που κατέβαινε από το Πήλιο.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι στο σημείο έγιναν αντιπλημμυρικά έργα πριν από δύο χρόνια.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ