ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης: Θα εξαγγείλει «γενναίο» πακέτο φοροελαφρύνσεων

Με αιχμή του δόρατος μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης αλλά και μέτρα που περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες, θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει για άλλη μια φορά να δώσει με ειλικρίνεια απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών που βλέπουν την οικονομική ύφεση να επιστρέφει μετά από την υγειονομική κρίση του κοροναϊού. Με την στήριξη του κράτους και τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει ο πρωθυπουργός με τους πολίτες, θα επιχειρήσει να δώσει για άλλη μια φορά το στίγμα της πολιτικής του με την  επέκταση των υποστηρικτών μέτρων που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στα φορολογικά και στις εισφορές.

 Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ενίσχυση των μισθωτών, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση, με σκοπό την κατάργηση, της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Επιπλέον και όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προβλέπεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση της μειωμένης προκαταβολής.

Ενίσχυση συνταξιούχων

Με 1,4 δισ. ευρώ αναδρομικά αναμένεται να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι. Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη και περιορίζεται στις κύριες συντάξεις.

Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Όσον αφορά τις προλήψεις στο Δημόσιο, θα προσληφθούν άμεσα 5.000 οπλίτες, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με την Τουρκία, ενώ θα ενισχυθεί και το δημόσιο σύστημα υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Σχετικά με την ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα προκριθεί ένα πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι φετινές έκτακτες συνθήκες θέτουν ακόμη πιο επιτακτικά επί τάπητος ένα ζήτημα που συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια: τον εκσυγχρονισμό του χαρακτήρα της ΔΕΘ. Ήδη έχουν γίνει αρκετές δημιουργικές συζητήσεις στο ΔΣ της Helexpo και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να το συζητήσει μαζί τους σήμερα το μεσημέρι.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum ενώ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι στις 13.00.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS