«Μαύρα σύννεφα» στους Σπαρτιάτες: Κινδυνεύει με διάλυση το κόμμα, ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές κατά του Στίγκα για χάρη Κασιδιάρη

«Μαύρα σύννεφα» στους Σπαρτιάτες: Κινδυνεύει με διάλυση το κόμμα, ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές κατά του Στίγκα για χάρη Κασιδιάρη

Αναταραχή υπάρχει στους Σπαρτιάτες με τον επικεφαλής της ΚΟ, Βασίλη Στίγκα να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα οργανωμένο εσωκομματικό «αντάρτικο».

Η ενόχληση του προέδρου του κόμματος από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες επιτιμητικές αναφορές των βουλευτών του, στο πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα διαμορφώνοντας ένα πρακτικά ασφυκτικό περιβάλλον για την παρουσία του Στίγκα στο κόμμα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε πως «το ευχάριστο των ημερών κατά τη προσωπική μου άποψη είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας. Πιστεύω εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα Ελληνική. Σχεδιάζετε άκουσα νέες τροπολογίες κατά του κ. Κασιδιάρη. Αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο που τους αρέσει».

Ο Βασίλης Στίγκας βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ενοχλήθηκε από την αναφορά του βουλευτή και ζήτησε άμεσα να παρέμβει. «Δεν είχα γνώση επί του θέματος και οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως επίκεινται εξελίξεις ακόμα και διαγραφή του βουλευτή

Σημειώνεται ότι μόλις ο Στίγκας αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών ενημέρωσαν πως ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Δημητροκάλης επιθυμούσε να κάνει δημόσια δήλωση.

«Οι βουλευτές της ΚΟ Σπαρτιάτες, καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας, Κωνσταντίνου Φλώρου», δήλωσε στις κάμερες και μοίρασε κείμενο στους δημοσιογράφους με το «άδειασμα» Στίγκα υπογεγραμμένο από τους 9 εκ των 12 βουλευτών.

Ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε για τις εξελίξεις δεν θέλησε να σχολιάσει το οτιδήποτε, ωστόσο αρκέστηκε να διαμηνύσει πως θα κάνει τις δικές του ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών φαίνεται πως δεν διαθέτει και πολλές επιλογές: είτε θα αποδεχθεί την επίδειξη δύναμης που έκανε ο Κασιδιάρης και θα παραμείνει επικεφαλής-κέλυφος σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που τον έχει αποδοκιμάσει δημόσια ή δεν θα ανεχθεί την ανταρσία και θα μείνει μόνος του διαγράφοντας τους βουλευτές ή και αποχωρώντας ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ