Μαργαρίτης Σχοινάς για επέτειο 25ης Μαρτίου: Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη

Μαργαρίτης Σχοινάς για επέτειο 25ης Μαρτίου: Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ηχηρό μήνυμα συμπόρευσης Ελλάδας – Ευρώπης αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον προτάσσοντας τα ιδανικά των Ελλήνων πρωταγωνιστών της ηρωικής επανάστασης του 1821, έστειλε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή της επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το μήνυμα του κ. Σχοινά αναφέρει:

Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Τιμούμε όλους τους Έλληνες της διασποράς που άοκνα και άφοβα, από τα πέρατα της οικουμένης δεν ξέχασαν την γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό.

Τους χιλιάδες φιλέλληνες που αυτοβούλως συνέδραμαν την Ελληνική Επανάσταση γοητευμένη από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά του αγώνα. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Τους απλούς μαχόμενους Έλληνες που ρίχτηκαν στη μάχη για μια ελεύθερη, περήφανη Ελλάδα.

Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια. Αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή. Για μια Ελλάδα Ευρωπαϊκή.

Μια Ελλάδα που με ασφάλεια πια, αφήνει πίσω τις κακές στιγμές της ιστορία της και χτίζει στο μεγαλείο των επιτευγμάτων της συμβάλλοντας καθοριστικά, ως ώριμος εταίρος στο ευρωπαϊκό και διεθνές αρχιτεκτόνημα. Ριγμένη σε έναν αγώνα που δικαιώνει τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων, αλλά και τιμάει τις θυσίες των παλαιοτέρων.

Χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=Hu93nYLGFY4
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS