Ημέρα της Ευρώπης: Εκδήλωση στο Ζάππειο - Καραμανλής: Η ΝΔ θα επιτύχει μία ακόμα νίκη στις εκλογές - Σαμαράς: Ανορθωτική η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ημέρα της Ευρώπης: Εκδήλωση στο Ζάππειο - Καραμανλής: Η ΝΔ θα επιτύχει μία ακόμα νίκη στις εκλογές - Σαμαράς: Ανορθωτική η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά η εκδήλωση της ΝΔ


Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης με ομιλητές τους Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται αυτή τη ώρα στο Ζάππειο.

Με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ επιλέγει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας 12 ημέρες πριν τις εκλογές.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε ότι: «Στο όνομα μιας παγκοσμιοποίησης με πολλές στρεβλώσεις, ενός άναρχου χρηματοπιστωτικού τοπίου και απροσδιόριστων διεθνών αγορών, η πλειοψηφία των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων βλέπουν το εισόδημά τους να συμπιέζεται, τις κοινωνικές παροχές να περικόπτονται, τις ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία να μειώνονται, τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται».

«Η Ελλάδα παγίως είναι έτοιμη να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Όλα τα άλλα θέματα που εγείρει η Τουρκία είναι λυμένα και διευθετημένα από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς Συνθήκες. Πολύ ορθώς πράξατε κ. Πρωθυπουργέ που πολύ πρόσφατα το τονίσατε και πάλι», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι τυχόν υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές θέσεις θα λύσουν το πρόβλημα. Ή ακόμα χειρότερα ότι μια λύση – πακέτο, όλων των διεκδικήσεων δηλαδή που αυθαιρέτως και μονομερώς προβάλλει η Τουρκία, συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση».

«Διαχρονικά και συστηματικά η Τουρκία εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις και μάλιστα ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα», τόνισε και συνέχισε: «Δεν μπορεί η Ευρώπη να δέχεται απειλές χρήσης βίας κατά του ίδιου του εδάφους της ή να εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού έναντι των ηγεμονικών επιδιώξεων της Τουρκίας. Πρωτίστως η Ευρώπη βλάπτεται από την παράταση του πολέμου και τις συνέπειές του. Αντί όμως να αναλάβει πρωταγωνιστικόρόλο στην αναζήτηση διεξόδου, άγεται και φέρεται αμήχανη και συρόμενη από επιλογές τρίτων».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «πράγματι η ρωσική εισβολή ήταν πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα. Όμως τούτη την ώρα, με τους κινδύνους της κλιμάκωσης και διάχυσης της σύγκρουσης να ελλοχεύουν, προέχει η κατάπαυση του πυρός και η επάνοδος στο τραπέζι την διαπραγμάτευσεων». «Εξίσου εμφανής είναι η υστέρηση της Ευρώπης στην μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα». «Η στενόκαρδη αυτή θεώρηση έχει προκαλέσει τη διόγκωση ενός ακόμα ιδιαίτερα ανησυχητικού φαινομένου. Τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την περιθωριοποίηση ογκούμενων ομάδων του πληθυσμού, την έλλειψη προοπτικής για όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους», σημείωσε.

«Η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, πέρα από συγκεκριμένα αυτονόητα και υπερήμερα μέτρα, ήταν εν πολλοίς εξοντωτική, τιμωρητική και προς παραδειγματισμό άλλων», πρόσθεσε. «Τα μειωμένα ανακλαστικά, η βραδεία αντίδραση στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό, έχουν οδηγήσει όχι απλώς σε στασιμότητα, αλλά ίσως και σε υποχώρηση της προοπτικής για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» ανέφερε.

zappeio nd

«Δυστυχώς σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει μείνει ημιτελές και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οραματιστών ηγετών αλλά και των λαών των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών». «Ο Καραμανλής, όπως όλοι οι μεγάλοι εμπνευστές της Ευρωπαϊκής ιδέας, είχε συλλάβει το όραμα της Ευρωπαϊκής ισχύος εν τη ενώσει. Της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δηλαδή, κατά την οποία η πολιτική ένωση θα οδηγούσε στην επικράτηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και τη διάδοσή τους στον υπόλοιπο κόσμο» τόνισε. «Ο Καραμανλής πίστευε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Σήμερα σχεδόν όλοι δεχόμαστε ότι αυτός είναι ο χώρος μας».

Κλείνοντας ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι «την σταθερότητα μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Ήδη από το 1978, ως νεαρός βουλευτής, είχα το προνόμιο να συμμετέχω στην πρώτη κοινή κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλάδος-ΕΟΚ υπό τον Γιάγκο Πεσματζόγλου. Έζησα από πρώτο χέρι τις διαπραγματεύσεις. Στις 28 Μαϊου του 1980, είχα την μεγάλη τύχη να παρακολουθώ εδώ, σε αυτό το χώρο, την τελετή επίσημης υπογραφής της Ελληνικής ένταξης. Παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι τότε ηγέτες της Ευρώπης».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τρείς δεκαετίες αργότερα, το 2012, κινδύνευσε πραγματικά. Όταν πολλοί, πάλι εκτός Ελλάδος, πίστευαν ότι η χώρα δεν θα τα κατάφερνε να παραμείνει στην Ευρώπη. Όταν κάποιοι ετοιμάζονταν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ- και από την Ένωση. Κι όταν κάποιοι - μέσα στην Ελλάδα - έπαιζαν το παιγνίδι τους. Δυστυχώς και πάλι. Βέβαια, ο Λαϊκισμός οργίαζε και τότε… Αλλά εμείς, παρά τις κραυγές και τα συνθήματα, κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Μειώνοντας ταυτόχρονα το χρέος - όχι αυξάνοντάς το, όπως έγινε αμέσως μετά… Μειώνοντας τους φόρους - όχι αυξάνοντάς τους, όπως συνέβη αμέσως μετά. Κι αρνούμενοι εμείς, ως το τέλος, να υποθηκεύσουμε την Δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Όπως, δυστυχώς, έγινε και πάλι αμέσως μετά...».

zappeio nd2

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: «Η Ενωμένη Ευρώπη είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της ανθρώπινης Ιστορίας. Στο παρελθόν, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που λαοί ενώθηκαν». «Επί χίλια χρόνια περίπου, η Ευρώπη αντιστάθηκε στην Ισλαμική επέκταση. Και απέκτησε έτσι κοινή ταυτότητα, παρά τις εσωτερικές της συγκρούσεις, ως πολιτιστικά "Χριστιανική Ευρώπη", "συνομιλώντας" συνεχώς με τον Πλάτωνα και των Αριστοτέλη. Μέσα από την Αναγέννηση και των Διαφωτισμό…» «Σύγκλιση τότε των λαών της Ευρώπης, των οικονομιών τους, της Ανάπτυξης και των πολιτισμικών σταθερών τους. Σήμερα, σημειώνονται μόνον σοβαρές αποκλίσεις! Και ατέλειωτες τριβές… «Κάποτε επίσης υπήρχε Ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη. Σήμερα δεν μπορούμε καν να συμφωνήσουμε πώς θα φυλάμε τα κοινά σύνορα. Σήμερα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους αληθινούς μετανάστες και τους αληθινούς πρόσφυγες, από τους "εργαλειοποιημένους". Που τους φέρνουν κυκλώματα διακινητών, σε συνεργασία με ξένα κράτη και διάφορες ΜΚΟ. Που εξαγοράζουν τους πάντες. Δυστυχώς, ακόμα και ευρωβουλευτές!. «Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη "αποδόμηση". Το woke culture. Κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα... Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπου τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: "Γονέας 1 και Γονέας 2". Αυτό δεν είναι Ευρώπη! Φτάσαμε σήμερα, των ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα... "φύλα"! Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το "φύλο των αγγέλων". Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα "φύλα" των... ανθρώπων!».

zappeio nd23

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «μετά τις εκλογές θα πάμε μπροστά σε μία ευρώπη που βρίσκει τον βηματισμό της. Χάρις στην ανορθωτική προσπάθεια της κυβέρνησης θα πάρει επιτέλεους η Ελλάδα και το μεγάλο ζητούμενο, την επενδυτική βαθμίδα. Μία Ελλάδα εντελώς διαφορετική, που γίνεται γεωστρατηγικό προπύργιο».

Δείτε την εκδήλωση

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ