Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα να μιλάει για το Αιγαίο ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα να μιλάει για το Αιγαίο ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η κάλπη είναι άδεια και δεν μπορεί να προσμετρηθεί το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Για τους υπουργούς που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι κανείς δεν είναι αμετακίνητος και κάποιοι «θα κάτσουν στον πάγκο», επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της ΝΔ για μία ισχυρή αυτοδυναμία ούτως ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Για το διακύβευμα των εκλογών

Ειδικότερα, ξεκινώντας την συνέντευξη κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές και να μην απέχουν. «Να μην εγκαταλείψει ο κόσμος την κάλπη για την παραλία». Η πρώτη κάλπη δεν προσμετράται. Ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει, λυπάμαι που πρέπει να ξαναπάνε στις κάλπες, αλλά αυτό κάνει η απλή αναλογική. Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν τι ψηφίζουν και τι θα πάρουν».

»Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρει ποιους ψηφίζει. Θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές. Πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της ΝΔ. Κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι. Το ποσοστό που θα πάρουμε εμείς θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, όπως το παρουσιάσαμε και στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές. Είμαστε οι μόνοι που επιμένουν για την αξιολόγηση. Είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για μείωση φόρων και ανάπτυξη . Σίγουρα δεν θα ήθελα μία αυτοδυναμία ενός ή δύο βουλευτών για πρωφανής λόγους. Δεν αρκεί αυτοδυναμία με 151, 152 βουλευτές».

Για τα πρώτα νομοσχέδια

Ερωτώμενος για τα πρόσωπα στο νέο υπουργικό συμβούλιο, είπε πως κάποιοι θα κάτσουν «πάγκο» για να γίνει rotation, και θα αξιοποιηθούν κάποιοι άλλοι.

Μετέπειτα, τόνισε ότι έχει σκεφθεί τα πρώτα νομοσχέδια που θα περάσει η νέα κυβέρνηση, κάποια από τα οποία θα περάσουν και τον Αύγουστο. Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους. Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως θα συνεχίσει την δεύτερη τετραετία με τον ίδιο ρυθμό με την πρώτη, και δεν θα χαλαρώσει.

Για την Υγεία

Σε σχέση με την Υγεία αλλά και τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει, επισήμανε πως δε θα δεχτεί να μην τηρούνται οι προτεραιότητες για το ποιος ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί πρώτα.

«Θα μισθώσουμε και υπηρεσίες ελικοπτέρων για μπορέσουν να γίνουν διακομιδές από όλη την Ελλάδα. Θα μισθώσουμε αυτές τις υπηρεσίες από το εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχει η υπηρεσία αυτή στο εσωτερικό και δεν είναι απλό να πετάει ένα βουνό». Ακόμη, τόνισε ότι θα υπάρξει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό οι πολίτες να έχουν παραπάνω υπηρεσίες, δωρεάν, ενώ έκαλε λόγο για παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και στο Dentist Pass.

«Θα μπορούσα να πω, ‘’δέσαμε το γάιδαρό μας’’ και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς», ανέφερε. Επανέλαβε πως θα γίνουν 10.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Ταυτόχρονα, έκαλε λόγο για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υποστηρίζοντας πως μπορεί να συμφωνηθούν αυξήσεις αν κάτσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι και συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι. Τόνισε επίσης πως θα υπάρχει κυνήγι των φοροφυγάδων και έφερε το παράδειγμα της Μυκόνου.

Για αυξήσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

«Εχουμε προβλέψει 500 εκατ. ευρώ. Αυτομάτως θα γίνουν οι αυξήσεις. Πρώτη προτεραιότητα να στηρίξουμε τους δημόσιους υπαλλήλους με παιδιά».

Το 25% στον ιδιωτικό τομέα είναι εκτίμησή μας. Ηδη έχουμε μία μέση αύξηση στα 1.200 ευρώ, η ανεργία πέφτει, στην Ελλάδα γίνονται πλέον πολλές νέες επενδύσεις.

Για Ερντογάν και Ροδόπη

Σε σχέση με τα όσα έχουν λάβει χώρα σε σχέση με το θέμα της Ροδόπης αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει αναθεωρητικές σκέψεις. ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι στο τραπέζι. Θα συνεχίσω κανονικά την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων».

«Το θέμα της Ροδόπης θα το θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν. Λυπάμαι που φτάνουμε στις εκλογές με δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλούν και να πηγαίνουν να φωτογραφίζονται κάτω από τα πανό.

Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την Τουρκία για τις υποδείξεις Ερντογάν να μην πάρει F-35, είπε πως θα τον ευχαριστήσει για τη συμβουλή και θα προχωρήσει κανονικά το σχεδιασμό του, καθώς δεν θα διαπραγματευτεί τα Ελληνικά συμφέροντα. Ξεκαθάρισε πως τα μόνα ζητήματα που συζητά η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτά των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Σχετικά με τη μειονότητα είπε πως δεν έχει δουλειά η Τουρκία να ανακατεύεται με τη μουσουλμανική μειονότητα. Όπως είπε, ανέφερε το θέμα με τη στήριξη υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ από του τουρκικό προξενείο, προκειμένου να επισημάνει το θέμα της ανάμιξης τους Τουρκίας και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί.

Επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα που είπε πως η μόνη περιοχή που δεν αναφέρει η σύμβαση της Ούνκλος είναι το Αιγαίο. «Ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή άσχετοι» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις προεκλογικές περιοδείες

Μιλώντας για τις προεκλογικές περιοδείες, είπε πως κατέγραψε προβλήματα που υπάρχουν, φέρνοντας ως παράδειγμα πως στην Πάτμο του είπαν κάποιοι νέοι πως έχουν θέμα με το γήπεδό τους και φρόντισε να βρει αμέσως μια χορηγία για να φτιαχτεί.

Σχετικά με το TikTok είπε πως του έδωσε τη δυνατότητα να δείξει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του, όχι τόσο επίσημο, καθώς ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει με τη… γραβάτα. Σημείωσε πως ότι ανεβάζει είναι αληθινό και όχι στημένο, και δεν πρόκειται να το κλείσει από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Ερωτώμενος για όραμά του για την Ελλάδα, είπε πως αυτό είναι να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς η χώρα μας πληρώνει ακόμα βαρύ τίμημα από τη 10ετή κρίση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ