Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua από το Νταβός, στο οποιο και βρίσκεται για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την οικονομία είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι οι οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος. Πρόσθεσε ότι έχει πει ανοιχτά ότι επειδή αφορά σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ένα υγιές πλεόνασμα για δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να στηρίξουμε πιο ευάλωτους και τις νέες οικογένειες’».

«Τα ελληνικά spreads είναι κοντά στα ισπανικά ποιος το περίμενε μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι, υπάρχει και το θέμα της ακρίβειας αλλά είμαι αισιόδοξος» συμπλήρωσε.

«Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών» είπε επίσης ο πρωυπουργός λέγοντας ότι «θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει νόμος τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι σημαντικό ζήτημα για αρκετούς ανθρώπους και γι αυτό δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Μέχρι στιγμής οι συζητήσεις είναι υγιείς που έχουν γίνει. Στο τέλος της ημέρας θα νομοθετηθεί από τη Βουλή» συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Τους πρώτους μήνες του 2024 η πώληση του 30% του "Ελ. Βενιζέλος"

O κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και απάντησε ότι «αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024. Έχουμε πουλήσει και μετοχές από τις τράπεζες μας, θα πουληθεί και ένα σημαντικό μέρος της Τράπεζας Πειραιώς. Αλλά βλέπω και νέες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η Αθήνα είναι ένας προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στοχεύουμε σε αγορές υψηλών εισοδημάτων. Αλλά όσα χτίζονται πρέπει να είναι βιώσιμα».

Ειδικά, δε, για τις τράπεζες ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένετε σύντομα νέα για την Τράπεζα Πειραιώς. Πέρυσι η Eurobank ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν επιτυχημένες. Θα είναι ένα σημαντικό ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ