Μητσοτάκης: Ο βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο Τσίπρας - Εκλογές την άνοιξη, το πότε θα το ακούσετε στην ώρα του
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «Υγεία μου -2023» / Φωτογραφία: YouTube

Μητσοτάκης: Ο βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο Τσίπρας - Εκλογές την άνοιξη, το πότε θα το ακούσετε στην ώρα του

Στο συνέδριο «Υγεία μου 2023 -Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκίνησε να μιλά για την περίοδο της πανδημίας λόγω Covid-19, την οποία χαρακτήρισε επώδυνη: «Εξαιρετικά επώδυνη η 4ετια, λόγω της πανδημίας, από το 2020 και εξής. Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε βίαιες προσαρμογές στο ΕΣΥ, εξαιτίας της COVID 19. Ένα ΕΣΥ που έβγαινε από μια μεγάλη περιπέτεια, την οικονομική κρίση. Όταν θα γραφτεί οριστικά ο επίλογος, θα διαπιστώσουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε.

Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω στην αναμόρφωση του ΕΣΥ

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι βασική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα κληθεί να χτίσει πάνω σε όλα όσα έγιναν την περίοδο της πανδημίας.

«Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω στην αναμόρφωση του ΕΣΥ. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αυτές οι αλλαγές θα μας φέρουν σε επιμέρους συγκρούσεις. Ο Νοσοκομειακός Χάρτης της Ελλάδας, μας απασχολεί επί δεκαετίες. Η πελατειακή λογική μας οδήγησε σε υποστελεχωμένες μονάδες σε ορισμένες περιοχές» σημείωσε καθιστώντας σαφές ότι θα προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη. «Κάποιες από τις αλλαγές που κάναμε, που υλοποιήθηκαν ήδη, δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας, για γιατρούς του ΕΣΥ να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με ιδιωτική δραστηριότητα, αλλά και το αντίθετο, με ιδιώτες γιατρούς που εμπλέκονται στο ΕΣΥ. Για εμένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, διότι η Υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Είναι η υγεία στην ολιστική της προσέγγιση» πρόσθεσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά ότι το συνέδριο αποκτά πλέον χαρακτηριστικά κανονικότητας αναφέροντας ότι παρά τις χρόνιες αδυναμίες του ΕΣΥ η κυβέρνηση όπως είπε κατάφερε να ξεπεράσει και να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοιού.

Αυτή η κρίση μας οδήγησε σε βασική επαναξιολόγηση των βασικών προτεραιοτήτων και το τι πρέπει να κάνουμε στο ΕΣΥ την επόμενη ημέρα. Η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι βασική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Πλέον όμως είμαστε σε καλύτερο σημείο από το 2019. Με περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές και με περισσότερες υποδομές γι, αυτά που θέλουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Γρηγόρη Τζιοβάρα.

Ο βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο Τσίπρας

Αναφερόμενος, πάντως, στο θέμα του Παύλου Πολάκη και της καθαίρεσής του από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε «δεν με απασχολεί ιδιαίτερα». Για να προσθέσει: «Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το ζήτημα είναι ο πολακισμός σε κάθε του έκφραση. Και ακόμα και σήμερα ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας». 

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε: «Πρακτικά η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Η ανακοίνωση των εκλογών θα γίνει στην ώρα τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν προβλέπατε ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στους τομείς που θα κινηθεί είναι πρώτον τα οργανωτικά ζητήματα, ακολούθως στα ζητήματα του προσωπικού όπου υπάρχουν ελλείψεις και στις βασικές υποδομές. Εξίσου σημαντικό θα είναι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS