ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο ο νέος φράχτης στον Έβρο

Την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιθεώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Έβρο και τη Σαμοθράκη.


«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστο Μέτσιο, ο οποίος από τις Φέρες τον ενημέρωση αναλυτικά για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, ενώ εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα έρθει και τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία είναι σύνορα της Ε.Ε.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και βουλευτές του νομού.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Αξιζει να σημειωθεί ότι το πρωί, και εν όψει της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στον Έβρο, κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν ότι η κατασκευή του νέου φράχτη, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο στη χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο.
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έλαβαν χώρα τον περασμένιο Μάρτιο στα σύνορα. "Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι" δήλωσε, χαρακτηριστικά, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον γιο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος αυτή την στιγμή υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει στον Έβρο μέχρι να πάρει το απολυτήριό του.

Άλλωστε, προτού αναχωρήσει για τη Σαμοθράκη, ο ίδιος επέλεξε να επισκεφτεί τον γιο του στο στρατόπεδο, όπου υπηρετεί.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS