Κυβερνητικές πηγές: Γιατί συμφέρει τους επιχειρηματίες να επιλέξουν αμιγή χρήση με εμβολιασμένους

Κυβερνητικές πηγές: Γιατί συμφέρει τους επιχειρηματίες να επιλέξουν αμιγή χρήση με εμβολιασμένους

Κάλεσμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, αλλά και τις επιχειρήσεις να πείσουν όσο περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, απευθύνουν κυβερνητικά στελέχη, σε μία προσπάθεια να ανεβάσει ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα τη στιγμή μάλιστα που η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Η κυβέρνηση μετά τις διευκολύνσεις που ανακοίνωσε για τους εμβολιασμένους έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα για να πείσει τους αρνητές των εμβολίων να εμβολιαστούν και ως προς αυτή την προσπάθεια απευθύνει έκκληση προς κάθε φορέα.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα επισημαίνουν ότι ειδικά για τους επιχειρηματίες είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι η πλειοψηφία των ενήλικων πολιτών είναι εμβολιασμένοι άρα τους συμφέρει επιχειρηματικά να επιλέξουν αμιγή χρήση, για να ωθήσουν και τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Ήδη, από χθες ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. «Θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, σε πέντε ημέρες, ξεκινά από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

«Μόλις το 0,28% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του»
Στην «επιχείρηση» να πειστούν όσοι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο συμμετέχουν και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστική ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος προς του ανεμβολίαστους να μην πάει χαμένο το καλοκαίρι παραθέτοντας ταυτόχρονα για στοιχεία για τους εμβολιασμούς στη χώρα ανά ηλικιακή ομάδα.

Σε δήλωση ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνει ότι «μόλις το 0,28% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του». Αναλυτικά, «έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, «αξίζει τον κόπο να δούμε που έχουμε φτάσει έως σήμερα και τι πρέπει να γίνει το επόμενο δίμηνο:

 

-4.839.234 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και από αυτούς 3.788.906 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένοι έναντι του κορωνοϊού και το 44% είναι πλήρως προστατευμένοι.


-3 στους 4 πολίτες άνω των 60 ετών (75%), δηλαδή οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό συμπολίτες μας, έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν πολύ σύντομα. Ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας συνεπώς έχει ήδη χτισθεί γύρω από τους πιο ευάλωτους. Αντίστοιχα καλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 45 ετών, όπου 7 στους 10 είτε έχουν κάνει το εμβόλιο τους ή θα το κάνουν τις αμέσως επόμενες μέρες.


-Στις νεότερες ηλικίες τα ποσοστά συμμετοχής είναι χαμηλότερα, καθώς απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, αλλά ανεβαίνουν. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 30-45 ετών, το 44% των πολιτών έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, ενώ στις ηλικίες 18-29 ετών το 26,5% έχει κάνει μια δόση ή έχει κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Μπορούμε να πάμε καλύτερα; Σίγουρα ναι και τις τελευταίες τρεις μέρες τα δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού στην πλατφόρμα εμβολιασμών δείχνουν ότι τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού φέρνουν αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο κ. Σκέρτσος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην ΕΕ των 27 ως προς το μερίδιο του πληθυσμού της που είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το our world in data, χάρη στην άρτια οργανωμένη επιχείρηση ελευθερία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου COVID και του μητρώου εμβολιασμένων, από τους 4,84 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα με μια δόση, μόλις το 0,28% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του. Συνεπώς τα εμβόλια λειτουργούν και πετυχαίνουν να προσφέρουν την ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτόν τον ύπουλο, αόρατο εχθρό» συνεχίζει

«Ας μην αφήσουμε αυτό το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο»
«Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλλουν τους ανεμβολίαστους. Η ύφεση της πανδημίας και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Η ινδική μετάλλαξη είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό κινεζικό στέλεχος του ιού και 50-60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη του τρίτου κύματος» εκτιμά ο κ. Σκέρτσος και επαναλαμβάνει: «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

Και καταλήγει στη δήλωση - ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο και ας εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν όσοι ακόμη το σκέφτονται, ώστε να περάσουμε στο φθινόπωρο όσο πιο προστατευμένοι και ενωμένοι γίνεται απέναντι στον ιό. Τώρα έχει έρθει η ώρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, της εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ