Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα στο Μαξίμου

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα στο Μαξίμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Βασίλης Κικίλιας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Κορωνοϊός: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στην Αττική -«Μαύρο» ρεκόρ την Κυριακή με 1.626 κρούσματα, στο 8% ο δείκτης θετικότητας
Σε ασφυκτικό κλοιό παραμένουν τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν λένε να πέσουν.

Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκε κυριακάτικο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 1.626, καθώς και νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων μέσα στο 2021 με 564 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, το προηγούμενο 24ωρο 424 πολίτες εισήχθησαν σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας, ξεπερνώντας για άλλη μία ημέρα τον αριθμό των 400, όταν ο μέσος όρος της εβδομάδας υπολογίζεται σε 429 ασθενείς.

Στο 8% ο δείκτης θετικότητας
Παράλληλα, τα χθεσινά κρούσματα των 1.626 περιπτώσεων αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 18.000 ελέγχους που είχαν γίνει το προηγούμενο 24ωρο. Αυτό δείχνει πως ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 8%, ποσοστό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Εξάλλου, έχουν τονίσει πως περιμένουν να συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, τα κρούσματα δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 3.000 ημερησίως, με την κορύφωση να αναμένεται έως τις 25 Μαρτίου, όπως τόνισε πριν από λίγες ημέρες στο Mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική
Η πρόβλεψη του κ. Τζανάκη είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν βελτιώνεται. Η πληρότητα ξεπερνά το 90%, ενώ ήδη από την Παρασκευή, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε από τη Βουλή πως το νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με το Mega, στην Αττική παραμένουν ελεύθερες μόλις 13 κλίνες ΜΕΘ.
Να τονιστεί πως οι 564 διασωληνωμένοι είναι αρνητικό ρεκόρ για το 2021, ενώ από την αρχή της πανδημίας το χειρότερο νούμερο που έχει καταγραφεί σε επίπεδο διασωληνώσεων είναι οι 622 τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Βράζει» η Αττική, ανησυχία για τον Πειραιά
Οσον αφορά τα χθεσινά κρούσματα, η Αττική καταγράφει και πάλι τα μισά περίπου. Από τα 1.626 κρούσματα, τα 834 αφορούν το Λεκανοπέδιο, με το κέντρο της Αθήνας να παραμένει στα «κόκκινα» με 233 κρούσματα.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ωστόσο και ο Πειραιάς, καθώς κατέγραψε 158 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί τις τελευταίες ημέρες. Και γι’ αυτό, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε ειδική αναφορά στον Πειραιά, που όπως είπε καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκων υπολογίζεται σε 36,53. Ο αντίστοιχος αριθμός για το κέντρο της Αθήνας είναι 27 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 145 μολύνσεις, ενώ η Αχαΐα καταγράφει 60, το Ηράκλειο Κρήτης 43, και τα Χανιά 20 νέα περιστατικά κορωνοϊού. Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων σημειώνεται και στη Λάρισα, με 94 περιστατικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ