Κικίλιας σε αντιπολίτευση: Δείξτε υπευθυνότητα με τα συλλαλητήρια, η Αττική έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά

Κικίλιας σε αντιπολίτευση: Δείξτε υπευθυνότητα με τα συλλαλητήρια, η Αττική έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά

Εκκληση στην αντιπολίτευση να επιδείξει υπευθυνότητα στο ζήτημα των συλλαλητηρίων έκανε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική είναι επιβαρυμένη και απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις με πρόσχημα την πανδημία, σημείωσε:


«Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο αττικής. Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς. Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Σκουρλέτης: Μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί η πλειοψηφία να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν με πρόσχημα την πανδημία. Αν συμβεί οτιδήποτε την ευθύνη θα την έχει ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση».

«Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα συλλαλητήριο φοιτητικό ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μια αντισυνταγματική πρακτική, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

 

Πλεύρης: Να πάρετε ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση έδωσε ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος κατήγγειλε πως ο συνάδελφός του κάλεσε τους διαδηλωτές με το λόγο του να κάνουν επεισόδια προειδοποιώντας πως αν γίνει οτιδήποτε στους δρόμους την ευθύνη θα την έχει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Να πάρετε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καλέσατε ουσιαστικά να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε τις ευθύνες στην κυβέρνηση. Κανένας είναι υπερασπιστής a priori της Δημοκρατίας. Η δημοκρατία κρίνεται από τις εκλογές και η συνταγματικότητα από τα δικαστήρια», σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: « αν θέλει να αναφέρεται στη δημοκρατία να πάει να δει αυτό που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Θέλει θράσος να μιλάτε για δημοκρατία».

«Είναι ένα θλιβερό θέαμα την ώρα που είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο νέου lockdown», παρατήρησε ο Μ. Κατρίνης του ΚΙΝΑΛ με τον προεδρεύοντα , Νικήτα Κακλαμάνης να επιχειρεί μαεστρικά να ηρεμήσει τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ