Ανασχηματισμός: Γιατί ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού

Ανασχηματισμός: Γιατί ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού

Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ σημαντικά για τον τουρισμό και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας


Ο Βασίλης Κικίλιας, μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνέπειες της πανδημίας, αναλαμβάνει τώρα να αντικαταστήσει τον Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού, μετά από μια κρίσιμη περίοδο για την τουριστική βιομηχανία.

Παράγοντες που γνωρίζουν τον χώρο του τουρισμού τονίζουν πως τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ σημαντικά για τον τουρισμό και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη διάρκεια της πανδημίας και η ένταση των εξελίξεων, έκριναν πως στο υπουργείο Υγείας ήταν απαραίτητες δομικές αλλαγές, ώστε η αντιμετώπιση της κρίσης να συνεχιστεί με επιτυχημένο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Στις 9 Ιουνίου 2014, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Επανεξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Από τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας έως τον Οκτώβριο του 2017, οπότε τον διαδέχτηκε η Μαρία Σπυράκη και ο ίδιος ανέλαβε τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας διαδεχόμενος τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής και στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS