Καταγγελίες Καλογρίτσα: Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον Νίκο Παππά - Στην τελική ευθεία η έρευνα για τις τηλεοπτικές άδειες

Καταγγελίες Καλογρίτσα: Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον Νίκο Παππά - Στην τελική ευθεία η έρευνα για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα. Η έρευνα της πταισματοδίκη στην οποία είχε διαβιβαστεί η δικογραφία ολοκληρώθηκε με την παροχή έγγραφων εξηγήσεων των εκπροσώπων της εταιρίας CCC, της οικογένειας Χούρυ, στην οποία ανήκει ο επιχειρηματικός κολοσσός.

 

Από την πλευρά της εταιρίας του εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα,(Τοξοτης) στη μήνυση και το υπόμνημα, που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές έχει υποστηριχθεί πως η συμφωνία που σύναψε με τη λιβανέζικη εταιρία ήταν «εικονική», προκειμένου με τις «ευχές» του τότε Μεγάρου Μαξίμου και την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο πλαίσιο αυτής της «εικονικής» συμφωνίας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα, του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προς επίρρωσιν, αυτού του ισχυρισμού ο εργολάβος προσκόμισε έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, στα οποία αναφέρεται πως γνώση της συμφωνίας είχαν τότε κυβερνητικοί παράγοντες.

Αντίθετα, ωστόσο, οι επρόσωποιτης CCC, μέλη της οικογένειας Χούρυ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα.

Όπως είχε αναφερθεί και σε ανακοίνωση της εταιρίας «η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί».

Την θέση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν και στις έγγραφες εξηγήσεις τους, τα μέλη της οικογένειας Χούρυ.

Πλέον, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στα «χέρια» του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. 

Ο κ. Σιμιτζόγλου θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, εάν δηλαδή το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό κ. Παππά θα διαβιβαστεί στη Βουλή και ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση των μη πολιτικών προσώπων, εάν θα προχωρήσει στην άσκηση διώξεων  ή υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Στο μεταξύ, προ ημερών, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με απόφαση του, δικαίωσε την πλευρά της οικογένεια Χούρυ στην αντιδικία της εταιρείας της, με την «Τοξότης». Το Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της εταιρίας του Χρήστου Καλογρίτσα και κήρυξε  άμεσα εκτελεστή την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης σύμφωνα με την οποία η Τοξότης πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ ευρώ  με επιτόκιο 5% ετησίως από την 14η Ιουνίου 2017 μέχρι την πλήρη εξόφληση, στη θυγατρική της CCC, με την οποία σύναψε τη συμφωνία και επιπλέον 130.000 δολάρια για τα έξοδα της διαιτησίας καθως και αποζημίωση 51.628,90 ελβετικών φράγκων, 4.686,90 ευρώ και 2.122 δολαρίων για τα έξοδα της εταιρείας της οικογένειας Χούρυ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS