Κασσελάκης: Σφοδρές αντιδράσεις για το γράφημα με τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασε

Κασσελάκης: Σφοδρές αντιδράσεις για το γράφημα με τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασε

Κύμα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί για το «πόθεν έσχες» που γνωστοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παρουσίασε σε ένα μονοσέλιδο γράφημα τα περιουσιακά στοιχεία του, με τη Νέα Δημοκρατία να ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στην εξέδρα και λίγο αργότερα σε video wall εμφάνισε το µονοσέλιδο excel, για να παρουσιάσει µε αυτόν τον τρόπο την περιουσιακή κατάστασή του. Με το μονοσέλιδο excel στο video wall ο κ. Κασσελάκης εξήγησε πως τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν τον ίδιο και τον Τάιλερ.

«Εδώ χτυπήστε εμένα. Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024», είπε, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει ο ίδιος τα στοιχεία του για το 2023. «Τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμα προστέθηκαν στη “Μονόπολη” των ακινήτων του. Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα», τόνισε και διερωτήθηκε πώς ο πρωθυπουργός απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό βουλευτή.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι, αξίας 1.700.000 ευρώ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως. Όπως για τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.

Και ακόμα αν εμπλέκεται σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών, καθώς επίσης και τον τρόπο απόκτησης αλλά και τον τρόπο κτήσης ακινήτων.

Μαρινάκης για «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: Παραδέχθηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία

Ευθεία επίθεση τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης για το «πόθεν έσχες», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως παραβίασε τον ελληνικό νόμο, καθώς συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδοδαπής έως τον Δεκέμβριο 2023, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «στην προσπάθειά του να αποφύγει να δώσει το ''πόθεν έσχες'', διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος,αποκάλυψε πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ».

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης έθεσε ένα βασικό ερώτημα για το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;».

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό που παρουσίασε δεν ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει το ’23

Παράλληλα, κριτική για το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη άσκησε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως θεωρεί απίθανο «να μην ασκηθεί δίωξη στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «το ''πόθεν έσχες'' έχει πολλές πλημμέλειες. Αυτό που παρουσίασε δεν ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει το ’23. Διότι αυτό που παρουσίασε χθες ήταν μία συνολική περιουσία με ακίνητα, αυτοκίνητα και επενδυτικά προϊόντα και καταθέσεις περίπου 5 εκατομμύρια συνολική αξία, δάνεια 1,8 εκατομμύρια και μία αγορά σπιτιού, που δεν έγραφε τη σελίδα. Άρα, ο κ. Κασσελάκης σήμερα είναι αυτός που έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια μετρητά και 2 ακριβά σπίτια και 2 πολύ ακριβά αυτοκίνητα».

Μεϊμαράκης: Ο Κασσελάκης έπρεπε να δώσει το «πόθεν έσχες» στη δημοσιότητα όταν έγινε αρχηγός

Στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έθεσε ένα βασικό ερώτημα για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας «πως ο Κασσελάκης πληρώνει τόσα λεφτά σε ανθρώπους της επικοινωνίας και του είπαν να το καταθέσει χθες;». Μάλιστα, σχολίασε πως κάνει ωραίο «finish» λίγες ημέρες πριν στηθούν οι ευρωπαϊκές κάλπες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «άλλαξε την ατζέντα μόνος του, την έφερε στην εσωτερική υπόθεση, και μάλιστα προσωπική, και μάλιστα αυτό ενοχλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πάμε να συσπειρώσουμε τα κόμματά μας και αυτός έκανε μια πλήρως αποσυσπειρωτική κίνηση» και πρόσθεσε ότι ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε από τη στιγμή που έγινε αρχηγός να δώσει το «πόθεν έσχες» στη δημοσιότητα.

Άκης Σκέρτσος: Άλλο τηλεοπτικό show και άλλο κατάθεση «πόθεν έσχες»

Από την παρουσίαση των περιουσιακών στοιχείων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, το βράδυ της Δευτέρας, στο Kontra Channel.

«Δεν μπορεί κανείς να δηλώσει ικανοποιημένος από αυτό το τηλεοπτικό show. Αυτό δεν συνιστά τη θεσμική διαδικασία κατάθεσης της δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης που δεσμεύει όλους τους υπόχρεους. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο και να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν συνιστά μια επίσημη κατάθεση. Δεν έχουμε γνώση των πραγματικών δεδομένων», ήταν το εισαγωγικό σχόλιό του.

Στην παρατήρηση, μάλιστα, ότι η πλατφόρμα υποβολής «πόθεν έσχες» είναι κλειστή, απάντησε ότι ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δήλωσή του εγγράφως. «Θα μπορούσε να το είχε κάνει στο πλαίσιο της ηθικής υποχρέωσης που παραδέχεται και ο ίδιος ότι έχει ως νέος αρχηγός ενός κόμματος, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αντέτεινε ο Άκης Σκέρτσος και συνέχισε:

Ο Στ. Κασσελάκης «οφείλει να παράγει ένα νέο ηθικό υπόδειγμα και ηθικό παράδειγμα. Αυτό το έκανε μετά από πάρα πολλή πίεση και όχι επειδή είναι κάποιο δικό μας καπρίτσιο. Αυτό λέει το Σύνταγμα, αυτό λένε οι νόμοι μας, ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να γνωστοποιούν την περιουσιακή κατάστασή τους. Δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό για τον κ. Κασσελάκη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ