Καλογρίτσας σε προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου

Καλογρίτσας σε προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου

Τον ρόλο του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ως «μπροστινού» στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να ελέγξει τμήμα των ΜΜΕ, συνεχίζει να αποσαφηνίζει με την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας ανακάλεσε στη μνήμη του έγγραφο που περιέχει το «μοίρασμα» των ποσοστών του νέου καναλιού που επρόκειτο να δημιουργηθεί. «Είχα τις μετοχές τους! Τι μετοχές του Νίκου Παππά», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διάλογος στην επιτροπή ήταν ο εξής:

  • Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.
  • Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;
  • Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.
  • Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξετε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.
  • Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.
    Ο «κόκκινος εργολάβος», κατέθεσε επίσης ότι το περασμένο βράδυ, «έβαλε τη μνήμη του να δουλέψει δυνατά» και θυμήθηκε την ύπαρξη και νέου sms μηνύματος από τον Ν. Παππά που τον προτρέπει να αποτανθεί στον Λιανό της CCC.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη», είπε.

Επίσης, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε και στις συναντήσεις Παππά με άλλους επιχειρηματίες-υποψήφιους για τηλεοπτικές άδειες. «Μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το ζάχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί», φέρεται να πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση στο σύνολό της, ο μάρτυρας την χώρισε σε επτά συνολικά φάσεις: Η πρώτη ξεκινά από το 2015 ως την έκδοση της εγγυητικής των 3 εκατ. ευρώ, η δεύτερη από την έκδοσή της και την απόκτηση της προσωρινής άδειας, η τρίτη από το διάστημα μετά τη δίωξη του και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειας του έως την εκδίωξη - διακοπή των σχέσεων του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τέταρτη και πέμπτη φάση κατά τον μάρτυρα αφορά στην προσπάθεια των Αράβων να διεκδικήσουν τα χρήματα και να τον πάνε στα δικαστήρια, ενώ η έκτη την απόφαση τη δίκη του να μην προχωρήσει το θέμα και η τελευταία που αφορά όσα συμβαίνουν στον παρόντα χρόνο. «Από άρχοντας που ήμουν καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για ενδεχόμενο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στη εξουσία», επισήμανε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ