ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλογρίτσας: Δημοσιογράφοι της «ομάδας Παππά» δούλευαν στα γραφεία μου - Τα SMS που αντάλλασσαν

Σε νέες πιο αναλυτικές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο η «ομάδα Παππά», επιχείρησε να προχωρήσει στον έλεγχο μέρους των ΜΜΕ, προχώρησε κατά την δεύτερη κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε- σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο Νίκος Παππάς επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό στην τότε κυβέρνηση σύνολο ΜΜΕ. Μάλιστα αποκάλυψε πως δεκάδες δημοσιογράφοι της «ομάδας Παππά» δούλευαν στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη. Σε άλλο σημείο δε της κατάθεσής του και προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημα πως δεν γνώριζε τους Λιβανέζους της CCC, διάβασε sms που τον «δασκάλευε» να πάει στους Χούρι.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα», είπε αρχικά ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν σωστή τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το "Κόκκινο". Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε», είπε.

Σύμφωνα πάντως με τις πηγές της προανακριτικής, το υλικό που παρουσίασε ο κ. Καλογρίτσας περιγράφει συζήτηση πριν την συνάντηση του στο Πόρτο Χέλι με τους Χούρι. Ο επιχειρηματίας, φέρεται να ζητά βοήθεια επειδή « δεν κατάλαβε πολλά». Ο δε κ. Παππάς φέρεται να δηλώνει « να μιλήσουμε». Σε νέο του μάλιστα μήνυμα ο Καλογρίτσας ζητάει από τον Παππά να «φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση», ενώ τον ενημερώνει και για την εγγυητική επιστολή ( για συμμετοχή στο διαγωνισμό) και εκφράζει την ανησυχία του πως «δεν θα προλάβουν τις διορίες». Μάλιστα ο επιχειρηματίας ρωτά τον πρώην υπουργό που θα συναντηθούν «σε εσένα ή εδώ;» με τον κ. Παππά να απαντά «περίμενε λίγο».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κύπρος, οι σύμμαχοι και η Τουρκία

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS