Ίσες αποστάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη από Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν: «Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους»

Ίσες αποστάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη από Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν: «Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όταν ρωτήθηκε από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε παίρνοντας σαφείς και διακριτικές αποστάσεις από την όλη εκλογική διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφεύγοντας, παράλληλα, να ταυτιστεί με την αρκετά έντονη ρητορική η οποία αναπτύσσεται σε διάφορους ευρωπαϊκούς κύκλους και κυβερνήσεις αναφορικά με την ολική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους

«Έχω εργαστεί και με τους δύο προέδρους. Και με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Στο τέλος της ημέρας δεν θα ήταν πρέπον, όπως και κανένας άλλος ξένος ηγέτης, να εκφράσει θέσεις πάνω σε μια δομικά δημοκρατική διαδικασία. Και ως Ευρώπη θα πρέπει να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ο αμερικανικός λαός επιλέξει για επόμενο πρόεδρό του», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα του για το πώς βλέπει τις αμερικανικές εκλογές, για τις οποίες πολύς λόγος γίνεται διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε τροχιά ολοκλήρωσης, όπως για παράδειγμα η επιστολική ψήφος και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, κάνοντας λόγο για μια «τριγωνική στόχευση» ως κυβερνητική προτεραιότητα που θα περιλαμβάνει τις πλευρές της Οικονομίας, της ανάπτυξης αλλά και του υπεύθυνου πατριωτισμού ως μοχλούς συλλογικής προόδου, χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων.

«Τώρα συζητάμε στην Ελλάδα για την ισότητα στον γάμο. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις από ένα κεντροδεξιό κόμμα να προτάσσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Μιλάμε για μια τριγωνική στόχευση που αποτελείται από εστίαση στην Οικονομία, ανάπτυξη, υπεύθυνο πατριωτισμό, αλλά την ίδια στιγμή προοδευτισμό όταν συζητάμε για την ισοστάθμιση των δικαιωμάτων στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ