Χατζηδάκης: Αθέμιτη η πρακτική του efood-Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με τον εργασιακό νόμο

Χατζηδάκης: Αθέμιτη η πρακτική του efood-Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με τον εργασιακό νόμο

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς και για το efood.

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με το νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία».

Ακόμα, είπε ότι θα βγει σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει σε κάθε χώρα.

Όσον αφορά σε αυτό το εργασιακό καθεστώς, επισήμανε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες.

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός είπε: «Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών».

Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood, υπογράμμισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους μισθούς λέγοντας πως η οικονομία είναι σε φάση ισχυρής ανάπτυξης. «Στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα υπάρχει αντανάκλαση της ανάπτυξης και θα δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους», σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS