Handelsblatt για Μητσοτάκη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προστασίας της Δημοκρατίας από το Κογκρέσο

Handelsblatt για Μητσοτάκη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προστασίας της Δημοκρατίας από το Κογκρέσο

Εκτενές άρθρο για την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη γερμανική Handelsblatt με έμφαση στα μηνύματα κατά του λαϊκισμού και κατά του αναθεωρητισμού και της ρωσικής επιθετικότητας.

«Σε ομιλία του και στα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την προστασία των δημοκρατιών σε όλο τον κόσμο από επιθέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Στην ομιλία του στο αμερικανικό κοινοβούλιο την Τρίτη, ο Μητσοτάκης παραπονέθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιτίθεται στις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες με τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση της έγκυρης γερμανικής ιστοσελίδας.

Όπως τονίζουν οι Γερμανοί, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για εσωτερικές απειλές κατά των δημοκρατιών. Παράλληλα, γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε όσα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απειλή των δημοκρατιών από τους λαϊκιστές. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά της Handelsblatt και στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απηύθυνε ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Είναι σπάνια τιμή για ξένους επισκέπτες να απευθύνονται και στις δύο αίθουσες του Κογκρέσου σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό κοινοβούλιο, έχουν γίνει δέκα τέτοιες ομιλίες τα τελευταία δέκα χρόνια - πιο πρόσφατη τον Μάρτιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι και προηγουμένως τον Απρίλιο του 2019 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Μητσοτάκης ήταν η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αρχηγός κυβέρνησης απευθυνόταν και στα δύο σώματα του Κογκρέσου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ