Γεωργιάδης: Αν ο Τσίπρας ήθελε, θα έδινε τα αναδρομικά όσο ήταν Πρωθυπουργός

Γεωργιάδης: Αν ο Τσίπρας ήθελε, θα έδινε τα αναδρομικά όσο ήταν Πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας ήταν επί 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός, αν ήθελε να δώσει τα αναδρομικά θα τα είχε δώσει, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣτΕ κάνει λόγο για αναδρομικά στις κύριες συντάξεις, μόνο σε όσους είχαν προσφύγει. «Αν εφαρμόσουμε λοιπόν κατά γράμμα την απόφαση του ΣτΕ, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι πολύ μικρό. Η απόφαση του πρωθυπουργού προσπαθεί να σταθμίσει από τη μία μια δικαστική απόφαση, και από την άλλη να μην τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός της χώρας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι η καταβολή του θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι για τους επόμενους μήνες το κράτος θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος τη δόσης των κόκκινων και των πράσινων δανείων των δανειοληπτών για δάνεια Α' κατοικίας, «ώστε να έχει ο κόσμος άπλετο χρόνο να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του υπό τις νέες συνθήκες και μετά να αναλάβουν την πληρωμή των υποχρεώσεών τους». Παράλληλα, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλουν τις αιτήσεις οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό για την επιδότηση των δόσεων των δανείων τους με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.

Γεωργιάδης: Ανυπόστατο ότι παραχωρήσαμε εφ 'ολης της ύλης διάλογο με την Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει ανησυχία και ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου lockdown, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αυτό που ζήσαμε τον Απρίλιο και τον Μάρτιο δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι ο λόγος που υπήρξε τότε ήταν να δώσουμε χρόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας να οργανωθεί, πλέον είμαστε πανέτοιμοι, προσλήψεις έγιναν, κρεβάτια στα νοσοκομεία έχουμε, ομάδα ταχείας επέμβασης στον ΕΟΔΥ έχουμε, οι πολίτες είναι πλέον πιο ενήμεροι, δεν νομίζω πως θα υπάρξει ανάγκη γενικευμένου lockdown».

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας και την αντιμετώπιση από την ελληνική πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης παίρνει άριστα. «Η Τουρκία έκανε πίσω. Είχαμε σημαντική αναβάθμιση της υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων από τους συμμάχους μας. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα θα γίνουν τα πάντα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται, ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας, με την παραχώρηση εφ' όλης της ύλης διαλόγου. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά, το μοναδικό θέμα για συζήτηση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS