Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις, αλλά θα είναι παροδικές -Θα ανακοινωθούν μέτρα

Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις, αλλά θα είναι παροδικές -Θα ανακοινωθούν μέτρα

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις 6» αναφερόμενος στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων.

«Θα έρθουν αυξήσεις από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα κράτη της Δύσης, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες οι οποίες είχαν προκαλέσει μία πολύ μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το φαινόμενο και παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν το Σάββατο στη ΔΕΘ, και ειδικότερα κάποια μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε και τόνισε ότι δεν υπάρχει μέτρο χωρίς συνέπειες.

«Εάν παρακολουθήσετε την έκρηξη της αύξησης της τιμής των ρύπων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από τα 22 στα 63 ευρώ τον τόνο, αντιλαμβάνεται ότι αν στηρίζαμε την παραγωγή ενέργειας της Ελλάδος στον λιγνίτη που είναι και η πιο ρυπογόνος διαδικασία, καταλαβαίνετε σήμερα που ήταν η τιμή της ενέργειας της Ελλάδος», είπε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS