Γεωργιάδης: Η Τουρκία θέλει να μας αναγκάσει να προκαλέσουμε εμείς επεισόδιο, αλλά δεν πρόκειται να γίνει

Γεωργιάδης: Η Τουρκία θέλει να μας αναγκάσει να προκαλέσουμε εμείς επεισόδιο, αλλά δεν πρόκειται να γίνει

Για τις τουρκικές προκλήσεις, τα μέτρα για την πανδημία και τις επενδύσεις, μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή στο Blue Sky.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, με αφορμή το νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων, συνέστησε ψυχραιμία, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες» και τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Σημείωσε πως «όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξάνονται και τα μέτρα», ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο παράτασης κατά μία ώρα του ωραρίου των καταστημάτων, σημείωσε πως δεν θα γίνει προς το παρόν, καθώς «δεν συμφωνεί η υγειονομική Επιτροπή».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, αρκέστηκε να δηλώσει πως όλες προχωρούν κανονικά, ενώ χαρακτήρισε τον πτωχευτικό κώδικα ως έναν «νόμο εξαιρετικό», καθώς «θα σώσει πολλούς ανθρώπους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «η Τουρκία θέλει να μας αναγκάσει να προκαλέσουμε εμείς επεισόδιο, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί». «Η Ελλάδα» σημείωσε, «έχει για πρώτη φορά στο πλευρό της τον δυτικό κόσμο». Αναφερόμενος δε στο Oruc Reis, είπε πως «μπορεί να πλέει στην επιφάνεια των διεθνών υδάτων, ωστόσο, αν κάνει γεώτρηση, παραβιάζει εθνικά /κυριαρχικά δικαιώματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ