Εκλογές 2023-Γεωργιάδης: «Η απλή αναλογική ήταν η καταστροφή του Τσίπρα»

Εκλογές 2023-Γεωργιάδης: «Η απλή αναλογική ήταν η καταστροφή του Τσίπρα»

«Ίσως η απλή αναλογική να ήταν η καταστροφή του Τσίπρα», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (22/5) ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Διότι αν δεν υπήρχε απλή αναλογική και υπήρχε μια κλασική διαμάχη ποιος θα βγει πρώτος για να κυβερνήσει, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει συσπειρώσει περισσότερο κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής της ΝΔ, τόνισε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μας είχε βάλει στην βάσανο της απλής αναλογικής τώρα θα είχαμε κανονικά μια κυβέρνηση πάρα πολύ ισχυρή».

«Το αποτέλεσμα το χθεσινό δημιουργεί την ανάγκη να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει πια όλο αυτό που συζητάγαμε πριν, ποια κυβέρνηση, με ποιον θα συμμαχήσουμε, υπάρχει τώρα κάτι άλλο. Υπάρχει μια καθαρή εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε πολλές μέρες, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να λύνει προβλήματα. Αν δεν κάνουν χρήση οι αρχηγοί των διερευνητικών εντολών, το τριήμερο που έχει ο καθένας στη διάθεσή του και αυτές δοθούν και παρθούν σχεδόν αμέσως, αυτόματα μπορούμε να πάμε εννέα ημέρες νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: «Κάηκε» το θέμα της απλής αναλογικής

«Αυτό που ζούμε τώρα, αυτή η καθυστέρηση ενός μηνός είναι το τέλος μιας στρατηγικής που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας όταν ψήφισε την απλή αναλογική. Ένα από τα πράγματα που τελείωσαν χθες είναι και η απλή αναλογική. Νομίζω ότι η κουβέντα περί απλής αναλογικής στην Ελλάδα για κανένα αιώνα δεν θα ξαναγίνει, κάηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Κάηκε διότι ο κόσμος είδε μια σειρά κομμάτων που επί δεκαετίες μίλαγαν για απλή αναλογική, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο τις συνεργασίες και όταν ήρθε η ώρα να βρουν τρόπο να συνεργαστούν, κανένας δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με κανέναν» συμπλήρωσε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «ένας από τους βασικότερους λόγους της πολύ μεγάλης ήττας της Αριστεράς χθες, είναι γιατί δεν είχε κυβερνητική πρόταση».

«Ο λόγος που δεν είχε κυβερνητική πρόταση είναι γιατί κανένας από τα όμορα στον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως καθιστά άκυρη την απλή αναλογική, διότι η χώρα πρέπει την επόμενη ημέρα να έχει κυβέρνηση. Άρα, ένα από τα κέρδη του χθεσινού αποτελέσματος, είναι ότι στην Ελλάδα η κουβέντα για την απλή αναλογική τελείωσε» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Το «κολοσσιαίο λάθος στρατηγικής» του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτήρισε «κολοσσιαίο λάθος στρατηγικής» του ΣΥΡΙΖΑ ότι, οδηγήθηκε στην εκλογική αναμέτρηση με έναν υποψήφιο, επί της ουσίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Υποψήφιος πρωθυπουργός δεν υπήρχε άλλος, γιατί ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θέλει να κάνει κυβέρνηση με κάποιους που δεν τον θέλανε και οι οποίοι δεν ήθελαν αυτόν για πρωθυπουργό σε κάθε περίπτωση. Άρα, από τη μια είχαμε μια καθαρή πρόταση στον ελληνικό λαό, δώσε μου αυτοδυναμία να συνεχίσω και από την άλλη κάτι του στυλ, καλά, ψηφίστε με και θα δούμε τι θα κάνουμε. Στο θα δούμε τι θα κάνουμε, ο ελληνικός λαός δεν πήγε. Αυτή είναι η αλήθεια» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ