Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ο Θάνος Πλεύρης

Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ο Θάνος Πλεύρης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ θα βρεθεί άμεσα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να παρακολουθήσει και να συντονίσει τις ενέργειες των διασωστών.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παροχές βοήθειας από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην Πεντέλη και των γύρω περιοχών είναι δεκάδες.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ προχώρησε στην εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας) που φιλοξενούσε 46 άτομα, εκ των οποίων τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και έξι άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκενώσεις
Επιπλέον, έγινε εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) που φιλοξενούσε 57 άτομα, ένα από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο. Επίσης, έγινε εκκένωση από Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας) που φιλοξενούσε 44 άτομα, από τα οποία χρειάστηκε η μεταφορά 10 ατόμων σε νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και πέντε πολίτες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρείς τραυματισμούς και αναπνευστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ