Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αρνείται ότι ενδιαφέρεται να είναι το «τρίτο πρόσωπο» που προτείνει ο Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αρνείται ότι ενδιαφέρεται να είναι το «τρίτο πρόσωπο» που προτείνει ο Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό

Η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα προτείνει για πρωθυπουργό κυβέρνησης συνεργασίας έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΝΔ αντέδρασε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει για πρόκληση έναντι της δημοκρατικής τάξης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η θέση του κ. Ανδρουλάκη «συνιστά θεσμική ασέβεια και είναι πολιτικά εξωφρενική».

Μητσοτάκης: Να ρωτήσετε τον Ανδρουλάκη τι εννοούσε

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, απάντησε με νόημα: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του. Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε»,απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Κουμουνδούρου, από την πλευρά της, αποδίδει τους όρους Ανδρουλάκη σε προεκλογικές σκοπιμότητες και στην προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί αναρωτιούνται ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πολιτικό πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης για το πόστο το πρωθυπουργού, εφόσον προκύψει σενάριο συγκυβέρνησης από την πρώτη κάλπη.

Στο πλαίσιο της ονοματολογίας, υπήρξαν δημοσιεύματα («Απογευματινή») ότι πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το Mega απευθύνθηκε στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το περιβάλλον του οποίου έκανε μια δήλωση που κάθε άλλο παρά διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το Mega, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου απάντησαν ως εξής:

«Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ