Βρούτσης: Οι 7 παρεμβάσεις για την οπαδική βία: Μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό ατομικό εισιτήριο, κάμερες παντού και αυτόματες κυρώσεις

Βρούτσης: Οι 7 παρεμβάσεις για την οπαδική βία: Μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό ατομικό εισιτήριο, κάμερες παντού και αυτόματες κυρώσεις

Στην εξειδίκευση των μέτρων για την οπαδική βία προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού εξειδικεύει τα μέτρα για την οπαδική βία, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Γιάννη Βρούτση

Α) Λέσχες: Έχει καταστρατηγηθεί πλήρως το θέμα των Λεσχών. Το πρώτο μέτρο είναι μία Λέσχη ανά έμβλημα, οτιδήποτε άλλο θα κλείνει. Θα προσπσαθήσουμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία τους με εκλεγμένα ΔΣ, η ΠΑΕ θα έχει την καθολική ευθύνη για αυτές και θα καθίσουν στο τραπέζι ως θεσμικοί συνομιλητές με το Υπουργείο Αθλητισμού. Θα δημιουργηθεί Ομοσπονδία Λεσχών που θα εκπροσωπηθεί και στην Ευρώπη.

Β) Κάμερες: Η προσπάθεια απέτυχε, γιατί το θεσμικό πλαίσιο ήταν ελλιπές. Φέρνουμε ένα νέο πλαίσιο εφαρμόσιμο, που θα δσιασφαλίζει ότι όλα τα γήπεδα θα ελέγχονται με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, και θα βλέπουν και τα αποδυτήρια. 2 ημέρες πριν, η Αστυνομία θα ελέγχει το σύστημα και θα στέλνει τα αποτελέσματα του ελέγχου στην ΔΕΑΒ. Αν ο έλεγχοε έχει καλώς, θα γίνει με φιλάθλους ο αγώνας, αλλιώς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας θα επανελέγχει την ημέρα του αγώνα τις κάμερες, αν δεν έχει καλώς, ο επόμενος αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Γ) Αναμόρφωση της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας): Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, θα είναι ολιγομελές όργανο από 5 άτομα. Αυτοί θα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για να λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις.

Δ) Ενίσχυση πειθαρχικών μέτρων: Εκτός από τα μέτρα που λαμβάνονται εκτός υπ. Αθλητισμού, θα πάρουμε ορισμένα μέτρα αμιγώς αντικειμενικά, χωρίς όρους επιλογής, θα είναι αντικειμενικά και στοχευμένα. Και εδώ η ΔΕΑΒ θα είναι καθοριστική. Στο πρώτο επίπεδο, ποινές οικονομικού χαρακτήρα, στο δεύτερο ποινές χωρίς θεατές και στο τρίτο οι ποινές πολλαπλασιάζονται. Δέσμια αρμοδιότητα για τα όργανα να λάβουν αποφάσεις. Μακάρι να μην υπάρξει ανάγκη να εφαρμοστεί ποτέ. Αν υπάρξει παράβαση, οι ποινές θα επιβάλλονται αμέσως.

Ε) Ρήτρα παραβατικότητας: Θα υπάρχει οικονομικό αντίτιμο, για τα χρήματα μέσα από τη φορολογία του στοιχήματος που λαμβάνουν οι ΠΑΕ θα υπάρξει ποσοστό παρακράτησης, με το ποσό να πηγαίνει σε υποδομές.

ΣΤ) Ηλεκτρονικό εισιτήριο –Ταυτοποίηση: Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια θα τελεσφορήσει τώρα. Πλέον, στο κινητό τηλέφωνο θα υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα διασταυρώνεται με την ταυτότητα, επίσης μέσω κινητού. Θα λύσουμε ένα γόρδιο δεσμό. Θα ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομα και τη θέση του. Η Αστυνομία φυσικά δεν θα είναι απούσα, αλλά οι δυνάμεις για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων θα είναι πολύ λιγότερες.

Ζ) Παρέμβαση της υλοποίησης της Συνθήκης Saint-Denis

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ