Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: Ποιος είναι ο εκπρόσωπος που ομολόγησε ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να κλείσει τις τράπεζες

Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: Ποιος είναι ο εκπρόσωπος που ομολόγησε ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να κλείσει τις τράπεζες

Μισός Έλληνας και μισός Σουηδός και εγκατεστημένος στην Αθήνα, ο Μιλτιάδης Έρικ Έντμαν ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 μόλις στις 28 Φεβρουαρίου 2023, αντικαθιστώντας αναγκαστικά τον μέχρι τότε εκπρόσωπο Μιχάλη Κριθαρίδη, καθώς εκείνος με τη σειρά του θα πολιτευθεί στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν έφυγε από την Αθήνα το 2010. Έχει πτυχίο στην Ιστορία και Πολιτική του University of Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Κοινωνιολογία του LSE. Έχει υπάρξει ακτιβιστής σε Αγγλία, Βέλγιο και Ελλάδα, καθώς και εθελοντής σε φοιτητικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Είναι μέλος του DIEM25 από τον Αύγουστο 2016 και διορισμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25. Συμμετείχε στην οργάνωση δομής του κόμματος ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία τοπικών ομάδων για το ΜέΡΑ25.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω στην Ελλάδα - όντας παιδί της κρίσης, κάθε ευκαιρία που με γυρνάει στην πατρίδα από την ξενιτιά είναι ευπρόσδεκτη» δήλωσε ο κ. Έντμαν, κάνοντας λόγο για «τεράστια τιμή» ως προς τα νέα του καθήκοντα.

Χαρακτηρίζοντας πρόσφατα υπαρκτή την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι οι ελληνικές τράπεζες όπως το 2015, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των εθνικών εκλογών. Ο κ. Έντμαν έβαλε στο προεκλογικό τραπέζι το ενδεχόμενο λουκέτου στις τράπεζες και την επιβολή capital controls, παρότι ο ίδιος εργάζεται συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια, στην καρδιά του ευρωσυστήματος, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στο σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες, είπε: «Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε τη ρήξη, η οποία δεν έγινε ποτέ το 2015. Το να βγεις από την ευρωζώνη, τόσες χώρες στην Ευρώπη δεν είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί τη ρήξη, η οποία, αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο "Δήμητρα"».

Η δήλωση του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε πολίτες στο Σχηματάρι, επανέλαβε τα διλήμματα των εκλογών και, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε: «Επανέρχομαι στα διλήμματα των εκλογών και σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μη έχοντας μάθει τίποτα απολύτως από τα κολοσσιαία λάθη που διέπραξαν το 2015.

Αναφέρομαι στον κ. Βαρουφάκη διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της "προοδευτικής διακυβέρνησης" για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με… Δήμητρες”. Ελπίζω να μην έχουμε καμία Δήμητρα στην παρέα μας και παρεξηγηθεί...

Λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα: Σταματήστε να παίζετε Monopoly με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες! Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους.

Πρέπει, λοιπόν, να τα εμποδίσουμε. Και πώς θα τα εμποδίσουμε; Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

Επανήλθε ο Έντμαν: Το νόμισμα για εμάς δεν είναι φετίχ

«Ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση στο ΜέΡΑ25 είναι ακριβώς διότι προτείναμε ένα πρόγραμμα και γενικά ένα σύνολο πολιτικών θέσεων, το οποίο δεν υπάρχει από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Είναι ένα σχέδιο το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει για τη χώρα μας και δεν το προτείνει κανένας άλλος. Κι αυτό είναι ο πραγματικός λόγος που αναλώνονται προσωποκεντρικά και γενικά προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα με άστοχες παρομοιώσεις για το σχέδιο "Δήμητρα", αντί να μιλήσουμε για την ουσία και το τι πραγματικά προτείνει το σχέδιο», υποστήριξε εκ νέου σήμερα ο κ. Έντμαν μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα» πρόσθεσε ο κ. Έντμαν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς, το νόμισμα πρέπει να είναι υπηρέτης του ανθρώπου, και όχι ο άνθρωπος υπηρέτης του νομίσματος».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει για πάνω από μία δεκαετία σε αυτή τη χώρα είναι ένα “ναι σε όλα”, το οποίο διαμορφώνεται μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο προσπαθούν να προωθήσουν τα μνημονιακά κόμματα αυτής της χώρας ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, ο ΦΠΑ πρέπει να μείνει στα ύψη, δεν μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους μισθούς με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό, δεν μπορούμε να καταργήσουμε την 100% προπληρωμή του φόρου. Γιατί; Την περίοδο της πανδημίας η Γερμανία κατέβασε τον ΦΠΑ, υπήρξε καμία συζήτηση να κλείσουν τις τράπεζες; Ποια είναι η διαφορά μας; Δεν είμαστε εμείς ανεξάρτητη χώρα;», συνέχισε ο κ. Έντμαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ