Επίθεση Κασσελάκη σε Νέα Δημοκρατία: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι ρύθμισης του χρέους της

Επίθεση Κασσελάκη σε Νέα Δημοκρατία: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι ρύθμισης του χρέους της

«Πυρά» στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτηση του πως ο ελληνικός λαός πρέπει «να μάθει πώς πολιτέυεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δις. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

 

«Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους: Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο. Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα. Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δις. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη. Πώς; Με ποιου τα χρήματα; Απάτη τέλος σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο φως».

Κασσελάκης: Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη μετά την παρουσίαση των περιουσιακών του στοιχείων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε χθες το ''πόθεν έσχες'' του δημοσίως σε μια γιγαντοοθόνη, όπως είχε υποσχεθεί. Μέσα σε ένα έγγραφο ήταν καταγεγραμμένα τα περιουσιακά του στοιχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 (εισοδήματα, καταθέσεις, δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, επενδύσεις και ακίνητα).

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι», καθώς ακόμη δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα όπου κατατίθενται τα «πόθεν έσχες».

«Όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει για να δημιουργήσει εντυπώσεις», λένε οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. «Για να υπάρξει η εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάτι κρύβει, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τρόπος για να το καταθέσει».

Καλεί τον Μητσοτάκη να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του 2022 και 2023 πριν από τις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας του μάλιστα να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του 2022 και 2023 πριν από τις ευρωεκλογές.

«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη αναλυτικά την περιουσιακή του κατάσταση, όπως είχε υποσχεθεί και χωρίς να έχει τη νομική υποχρέωση», ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσαν: «Αλλά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εκείνων που λογοδοτούν στον λαό, τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος από εκείνους που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής μόνο όταν κουτοπόνηρα και προσχηματικά προσπαθούν να διαβάλουν τον αντίπαλό τους. Τώρα λοιπόν που η προσπάθεια σπίλωσης του Στέφανου Κασσελάκη από το σύστημα Μαξίμου και τους παρατρεχάμενούς του έπεσε στο κενό, ήρθε η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει καιρό τώρα. Για αρχή, ας δώσει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την τωρινή περιουσιακή του κατάσταση, για το 2022 και το 2023. Ας απαντήσει για τα 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή -και να μην ξεχάσει τον Βολταίρο-, ας απαντήσει για την offshore. Και να απαντήσει και για το κόμμα του με το μισό δισ. ευρώ χρέος στις τράπεζες και την πανάκριβη επικοινωνιακή του καμπάνια».

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε, πάντως, πως δεν έχει όλα τα έγγραφα, αλλά θα τα παρουσιάσει αναλυτικά όταν του αποσταλούν από την αμερικανική φορολογική Αρχή (IRS).

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια», σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου, για να βρει τρόπο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξει τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ακόμα ότι στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του. Είπε ότι «τα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να πυροβολήσουν» τον σύζυγό του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Παρουσίασε ακόμα και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του «πόθεν έσχες», ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή. «Καλώ τον πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές».
«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», συμπλήρωσε.

To «τζάκι» Μητσοτάκη που έχει πλουτίσει και ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν έχει βγάλει ούτε ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι «το "τζάκι" Μητσοτάκη έχει πλουτίσει από τη διαχρονική του σχέση με το Δημόσιο», χωρίς να έχει λογοδοτήσει ποτέ. Αντιθέτως, «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο. Δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Περαιτέρω, «είναι επίσης γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, μέχρι να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατείχε ποτέ οιαδήποτε αιρετή θέση ή οποιοδήποτε αξίωμα, είτε στην Ελλάδα είτε στις ΗΠΑ, δεν μετείχε σε κρατικούς διαγωνισμούς είτε ο ίδιος είτε οι εταιρείες του, δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια και εν γένει ουδεμία απολύτως σχέση είχε με το δημόσιο χρήμα», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ